2011/02/14

Ystävän yllätyspikkuleivät

Ystävänpäivän kolkutellessa ovia nappasin uusimmasta Pirkka-lehdestä ohjeen yllätyksen sisältäviin pikkuleipiin. Jujuna pikkuleivissä oli leivinpaperille kirjoitetut viestit, jotka laitettiin pikkuleipien sisään. Pikkuleipien teossa meni vain noin tunti, ja annoksesta tuli noin 40 kappaletta.

Ainekset:
200g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kuivattuja karpaloita (esim. Pirkalta löytyy)
1 dl hasselpähkinärouhetta
suklaata

Vatkataan pehmennyt margariini fariinisokerin kanssa sekaisin, lisätään muna ja vatkataan. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään taikinaan, sekoitetaan. Laitetaan taikina jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi kovettumaan. Tällä välin ehtii hyvin kirjoitella lyijykynällä pienille leivinpaperin palasille ajatuksiaan ystävästä tms. Kannattaa suosia mahdollisimman pieniä lappusia, tahtovat kuitenkin avautua uunissa.

Muotoillaan taikinasta kaksi pötkylää, jotka leikataan kumpikin 20 osaan. Laitetaan yksi taiteltu viesti jokaisen pikkuleivän sisään ja painellaan taikina hyvin ympäriltä kiinni. Paistetaan 175:ssä asteessa n. 13 minuuttia. Annetaan pikkuleipien jäähtyä ja koristellaan sulatetulla suklaalla. Onneksi ainakaan itse en liioitellut suklaan määrää...

Pikkuleivät lähdössä kaverin suihin.

Pikkuleipien teko oli ihan helppoa, mutta noin puolet avautui uunissa sisällä olevan viestin takia. Joku patentti pitäisi siis vielä keksiä siihen, että pikkuleivät säilyisivät varmasti ehjinä. Ystävää kannattaa muistuttaa olemaan varovainen pikkuleipiä syödessä ja mielellään murtamaan pikkuleivän ennen puraisua.

2 comments:

  1. Suklaatahan on ihan sopivasti ;)

    Tuo murtaminen ei kyllä onnistu, sillä jos niin menee tekemään niin koko pikkuleipä on murusina lattialla... Parempi varovasti puraista, ja kaivaa sitten lappu esiin. :)

    ReplyDelete
  2. Heh, noi olivat kyllä suhteellisen hajoavia. Mutta ihan hyviä, olin yllättyny kuinka hyvää se kuivattu karpalo oli. :)

    ReplyDelete