2011/05/15

Minttusuklaapalat

Jotain hyvää piti saada euroviisuvalvojaisiin, joten tein nopeita minttusuklaapaloja. Mokkapaloihin suurin ero, ettei näihin tullut kahvia, ja kuorrute maistui mintulta. Ohjeet kuvitettuina.

Ainekset:
200g margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl karkeita vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa

200g minttusuklaarakeita
1 dl kuohukermaa
25g margariinia
nonparelleja

Sulata margariini (200g) miedolla lämmöllä.

 Jätä margariini jäähtymään.

Kananmunien kannattaa antaa lämmetä etukäteen huoneenlämmössä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita sokeri (3dl) kananmunien joukkoon. Vatkaa vaahdoksi.

Vaahdon valmiuteen on hankala antaa neuvoja. 
Itse kärtin neuvoja monta vuotta, niitä saamatta.
Kannattaa vain itse kärsivällisesti tehdä taikinan toisensa jälkeen.
Vaahdon kuuluisi kuitenkin tuntua hieman tukevalta, ei vetiseltä.

Sekoita jäähtynyt margariini munavaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään: 
jauhot (5dl), leivinjauhe (1rkl) ja kaakao (3rkl).


Sekoita jauhoseos ja maito (2dl) vuorotellen 
taikinaan ja sekoita varovasti sekaisin.

Jauhoseos kannattaa lisätä taikinaan siivilän läpi, 
koska etenkin kaakaojauheessa voi olla paakkuja.

Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. 
Paista 200 asteessa 15-20min.

Kuorrutteen teolla ei ole kiire, kakkulevy saa 
jäähtyä hieman ennen kuorrutteen levittämistä.

Itse käytin Pirkan minttusuklaarakeita.

Rouhi minttusuklaarakeet

Lisää rouhittujen rakeitten joukkoon 
kuohukerma (1dl) ja margariini (25g).

Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, muista sekoittaa usein. 
Minttusisuksien sulamisessa kestää hieman aikaa.

Valmis kuorrute on tasaista, ilman paakkuja. Anna jäähtyä hieman.

Levitä kuorrute kakkupohjan päälle. Koristele nonparelleilla. 
Anna jäähtyä hieman ja leikkaa neliöiksi.

Valmiit minttusuklaapalat.

Kuorrute oli ehkä hieman turhan juoksevaa, se valui helposti reunimmaisten palojen yli. Palat maistuivat kuitenkin mukavasti mintulle ja tekivät kauppansa.

No comments:

Post a Comment