Ainekset:
4 luomuappelsiinia
0,5 litraa kirkasta viinaa, mielellään vodkaa
5 dl appelsiinimehu-vesiseosta
5 dl sokeria
Appelsiinit kuoritaan ja kuoret laitetaan viinaan makua antamaan. Peitetään ja annetaan maustua 24 tuntia.
Kuorituista appelsiineista puristetaan mehu ja siivilöidään se. Vettä lisätään sen verran, että nestettä tulee 5 dl. Lämmitetään sokerin kanssa kattilassa niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen. Jäähdytetään.
Appelsiininkuoret siivilöidään viinasta. Yhdistetään viina ja jäähtynyt appelsiinisokeri-seos ja pullotetaan.
Itse sain valmista likööriä hieman yli litran, riitti litra lasipulloon ja muutamia maistiaisia. Likööri oli paksuhkoa ja hyvin makeaa, useampien likööriä maistaneiden mielestä jopa liian makeaa. Seuraavalla kerralla täytyy ehkä yrittää vähemmällä sokerilla. Appelsiini maistui kuitenkin liköörissä hyvin, oli noin nopeaksi ja helpoksi likööriksi oikein hyvää. Pullotin liköörin lasipulloon ja tein kirjoitin siihen etiketin. Prosentti on toki vain arvio. Myös lahjan saaja piti lahjastaan.

Noin nopeasti valmistetuksi likööriksi oli kyllä hyvää, mutta tosiaan melko makeaa. Tuon ohjeen mukaan sokerin määrää on helppo onneksi muuttaa, jos haluaa =)
ReplyDeleteKiitos! :) Ens kerralla täytyy tosiaan vähentää sitä sokerimäärää, appelsiinikin maistuis varmaan sillon paremmin läpi.
ReplyDeletePitääpä testata tätä :)
ReplyDelete