2011/02/16

Kierrepullat

Jokin aika sitten tein viikkopullaa, ison annoksen pullataikinaa, johon aineita lisäämällä tehtiin samasta taikinasta uunipullaa, omenakierrepullia ja grahamsämpylöitä. Laitan kierrepullien ohjeen tähän, ne onnistuivat hyvin. Annoksesta taisi tulla n. 50-60 kierrepullaa.

Ainekset:
0,5 l maitoa
50g hiivaa
1 tl suolaa
0,25 dl sokeria
1,5 l vehnäjauhoja

150g margariinia
2 dl sokeria
3 tl kardemumaa

Dronningholmin omenakaneli-torttumarmeladia
kananmuna voiteluun

Hiiva liuotetaan käden lämpöiseen maitoon, lisätään suola ja sokeri joukkoon. Osa jauhoista vatkataan puuhaarukalla taikinaan, loput vaivataan käsin. Säästä kuitenkin pari desiä jauhoja myöhemmäksi. Kohota ainakin vartti. Pehmeään margariiniin sekoitetaan sokeri ja kardemumma, vaivataan tämä isompaan taikinaan. Lisäksi ne säästetyt jauhot vaivataan tässä vaiheessa taikinaan.

Kauli kaksi suorakulmion muotoista, noin uunipellin kokoista levyä taikinasta. Levitä omenakaneli-marmeladia levyn päälle, kieritä rullalle, ja leikkaa tasaisia viipaleita. Laita muffinssivuokiin ja voitele munalla. Paista 225:ssa asteessa 15 min.


Kierrepullat onnistuivat hyvin ja maistuivat. Helppo pakastaa ja sulatella pakasteesta pienissä erissä. Helppo hätävarapulla.


No comments:

Post a Comment