2011/02/14

Jauhelihamuffinssit

Kinuskikissan ohjeita selatessani ja etsiessäni hyvältä näyttävää kakkua törmäsin italialaisiin jauhelihamuffinsseihin. Kerrankin helppo ohje suolaisten tekemiseen, kaikki mätkitään sekaisin ja laitetaan uuniin. Koska olen vaikea ihminen, enkä viitsi ostaa sitä ja tätä enkä pidä tuosta ja siitä, muokkasin ohjetta hieman. Ehkä alkuperäisellä ohjeella olisi tullut hieman hienostuneemman makuisia muffinsseja.


Ainekset:
400g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä

5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl paprikaa
2 tl oreganoa
1 tl chiliä
1 tl mustapippuria
150g juustoraastetta

1 ruukku persiljaa silputtuna
2 munaa
3 dl maitoa
1 dl oliiviöljyä

1 purkki fetaa
3 tomaattia pilkottuna

Paistetaan jauheliha, lisätään silputtua sipuli ja valkosipulin kynnet paistamisen loppuvaiheessa. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Sekoitetaan persilja, munat, maito ja öljy kuiviin aineisiin. Lisätään jauheliha-sipuli-seos ja sekoitetaan. Sekoitetaan joukkoon myös valutetut fetakuutiot ja pilkotut tomaatit. Voidellaan muffinssipelti, jaetaan taikina pellin koloihin tasaisesti. Paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Muffinsseista tuli oikein hyviä, maku oli pizzan ja lihapasteijan välimaastossa. Vieraat pitivät.

No comments:

Post a Comment