2011/02/28

Burda Style 3 / 2011

Burdan maaliskuun numerossa olivat teemana rantavaatteet ja häävaatteet morsiuspukuineen. Myös harmaansävyistä rentoa bisnespukeutumista oli tarjolla.


Rantavaatteissa oli monia löysiä puseroita / mekkoja, joissa ei kovin ollut leikkauksia. Kuvissa osa näytti hyviltä, mutta epäilen, näyttäisivätkö kyseiset vaatteet itseni päällä hyviltä. Viime kesäksi koitin tehdä itselleni rantamekkoa bikinien päälle vedettäväksi. Siitä mekonpalasesta tuli aika karsea, ja lopulta tyrkkäsin sen vaatekaappia siivotessani Pelastusarmeijalle.

Morsiuspuvuista ja juhlavaatteista löytyi pari suosikkia. Morsiuspukuja oli useamman tyylisiä, lähinnä kaikki olivat kuitenkin yksinkertaisempaa ja modernimpaa tyyliä, varsinaisia prinsessamekkoja ei ollut.

3/4-hihaisessa morsiuspuvussa kaulus jatkui selässä nauhoina. Yksinkertainen idea, mutta kun pidän nauhoista ja liehukkeista, itse tykästyin. Olisin kaivannut kuvaa myös edestä päin, piirros ei aina kerro kaikkea. Tosin en pitänyt vyötärölle kasatuista laskoksista, kellottuva helmaosa on enemmän oma suosikkini.

Kuvat: BurdaStyle

Korallin värisessä juhlamekossa oli ihanan runsaan näköiset hihat ja mielenkiintoinen helma. En tiedä, toteuttaisinko itselleni, mutta jollekin pienelle ja sirolle tämä voisi sopia hyvinkin.


Morsiuspuvussa oli hieman esiliinamianen uloke edessä, josta lähtivät taakse solmittaat ohuet nauhat. Yksinkertaista, muttei liian. Kaava oli mitoitettu pitkille.


Kermakakkumaisempi morsiuspuku oli suhteellisen yksinkertainen: helma koostui kolmesta eripituisesta päällekkäisestä kerroksesta.


Viileämpiin ulkojuhliin pitkä juhlamekon päälle vedettävä takki. Kokonaisuus toimi, takki näytti asialliselta, muttei silti liian tönkötä tai tylsältä. Ja nuo takana olevat portaat, ah... Jotenkin pidän Burdassa siitä, että vaatteita kuvataan eri ympäristöissä, jolloin mallistojen teemat tulevat paremmin esille. Ja valokuvat ovat monesti jo itsessään kauniita.


Kotelomekko vatsan päälle tulevilla rypytyksillä. Edessä oleville nauhoille ehkä tekisin jotain, nykyisellään ne vain roikkuivat, mikä hieman pilasi muuten ihanaa mekkoa.


Sama puku pitkänä laahuksellisena versiona. Hääpuvuksi en ehkä itse haluaisi, mutta miksei toimisi iltapukuna. Laahuksen lisäksi puvussa oli lyhyempään verrattuna etuhalkio.


Pitsisomisteinen jakku oli suloinen. Pitsi jotenkin pehmensi jakkua, nyt se näyttää enemmän huolitellulta korulta kuin ulkona käytettävältä takilta. Takissa oli kaksirivinapitus, joten suloisuudestaan huolimatta taidan ohittaa mallin.


Keijukaiskokona oli brodyyristä ommeltu yksinkertainen mekko. Jotenkin vain niin suloinen, etenkin rusetin kanssa ja sopii varmasti, jos sattuu olemaan pieni ja siro.


Yhtenä teemana olivat rennot bisnesvaatteet. Omaan makuun suurin osa vaatteista oli ehkä turhankin rentoja, mutta pari kivaakin mallia tuli vastaan lehden sivuilta. Alla oleva mekko oli yksinkertainen, jossa auki oleva pääntien halkio ja pieni kaulus. Ihanan pehmeän näköinen.


Housut näyttivät hyviltä. Pidän levenevistä malleista, joiden voi ainakin kuvitella kaventavan persustaa. Prässihousut käännetyillä lahkeilla näyttivät samaan aikaan sekä rennoilta mutta kuitenkin asiallisilta.


Plus-mallisto oli hieman köyhempi, suuri osa perustakkia ja -housua. Paita avonaisella kaula-aukolla ja kieroon ommellulla pääntien huolittelulla yhdistettynä trikoohameeseen kuitenkin sattui silmään.


Vauvanvaatteitakin oli muutama mahtunut lehteen. Hoitotarvikelaukku oli hieman tylsän värinen, mutta näytti suhteellisen jämäkältä. Eipä sille ole tarvetta, mutta tykkään erilaisia taskuja pursuavista laukuista. Ehkä toisenlaisesta kankaasta valmistettuna voisi toimia käyttölaukkuna.


Iso pehmeä pehmolelu. Helppo tehdä, ja näyttää jo valmiiksi niin halittavalta. Aww, en edes tekisi pehmolelua lapselle, vaan jollekin hyvällä kaverille pehmeästä kankaasta.


Tällä kertaa itselle kolahtavaa valinnanvaraa löytyi enemmän kuin helmikuun lehdestä. Toisaalta ihmettelisin, jos en löytäisi, kun lehden kantavana teemana olivat morsiuspuvut ja juhlavaatteet.

No comments:

Post a Comment