2012/03/04

Pätkismuffinssit

Etsiskelin jotain helppoa makeaa kahvikutsuille tarjottavaksi. Törmäsin Ihan itse tehty... -blogissa pätkismuffinssien ohjeeseen. Ohjeesta tuli 12 kpl muffinsseja. Koska kaappiini on majoittunut useampi muffinssipelti, tein ohjeen samantien kaksinkertaisena.


Pätkismuffinssit:
2 pätkispussia
300g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
3 dl maitoa

Kuorrute ja koristelu:
2 dl vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
ranskanpastilleja

Toinen pätkispussi pilkotaan rouheeksi ja toinen säästetään. (Ei, ei syödä leivonnan aikana.) Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi, lisätään munat yksitellen. Sekoitetaan kuivat aineet erikseen ja lisätään taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lopuksi sekoitetaan mukaan pätkisrouhe.


Annostele taikina muffinssivuokiin. Laita jokaiseen keskelle kokonainen pätkispala, ja paina se taikinan sisälle. (Huom, pätkispalan kannattaa todellakin varmistaa olevan taikinan sisällä, ettei se uunissa pullahda ulos ja kärähdä.) Paista 225 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.


Vatkaa vispi ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Pursota jokaisen muffinssin päälle kasa vispikermaa ja asettele ranskanpastilleja koristeeksi.


2 comments:

  1. Nämä oli kyllä hyviä, kivasti maistuivat pätkikselle =)

    ReplyDelete
  2. Heh, kiitos. Joskus pitäisi vaan saada aikaiseksi kokeilla sitä rasvasokeripursotuskuorrutetta. Kalorit kattoon... x)

    ReplyDelete