2012/03/05

Suuri Käsityö 3/2012

Maaliskuun Suuri Käsityölehti tuli yllättävän aikaisin, olisikohan ollut jopa jo helmikuun puolella. Sinänsä vain positiivista, jos ovat päättäneet aikaistaa lehden julkaisupäiviä, välistä on saanut odotella viikonkin kuukauden alusta jännityksessä, mitä tulevalla kuukaudella on tarjota.

Kuvat: SuuriKäsityö.fi

Lehdessä oli Paola Suhosen suunnittelema Brita-mekko, jonka voi myös voittaa lehden nettisivuilla olevassa arvonnassa. Itse mekko ei ehkä oikein kolahtanut, mekko ei elä mallistaan vaan käytetyistä printtikankaista. Toisaalta pääjuttuna olikin itse artikkeli ja haastattelu.

Lehden sisältö yhdellä vilkaisulla.

Jotain on tapahtumassa. Amy Butler ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta nyt lehdessä olleet mallit kiinnostivat. Mietein jopa meneillä olevaan päällystys-projektiini (josta toivottavasti myöhemmin lisää) ostavani Amy Butlerin kankaita. Ehkä parempi lompakolle ja ympäristölle, tyydyin kaivamaan kankaat omasta kangasvarastosta. En vieläkään mitenkään hehkuta Butlerin designia, mutta tietyt rauhallisemmat ja pienemmät kuviot ovat alkaneet kiehtoa.

Lehdestä löytyi ohjeet muutamaan tyynyyn, laukkuun kahdella eri koolla, yksinkertaiseen jakkuun ja A-linjaiseen mekkoon.

Amy Butlerin viikonloppulaukku.

Catwalkilta napattuja ideoita oli tällä kertaa monta. Harmi kyllä, napatut ideat olivat yksinkertaisemmasta päästä. Niin yksinkertaisesta, etteivät valmiit ompelukset ainakaan omista kätösistä muistuttaisi mitenkään muotiluomuksia. Vaatetohtori puolestaan oli tuunannut vanhoista farkuista äitiysfarkut. Käytännössä matalavyötäröisiin farkkuihin oli lisätty vatsan kohdalle resori. Mikäs siinä, jos toimii. Itse en vain ole törmännyt moniinkaan riittävän mataliin farkkuihin, jotta ne yltäisivät ilman muokkausta kiinni normaalisti.

Lisäksi jotain perusvaatteita naiselle ja isommille lapsille. Ja kotiavaimille linnuin koristeltu kotipuu, hauska idea.

Positiivista neulepuolella oli neljät eri kirjoneulesukat. Lisäksi neulepuolella oli perusneuleita koko perheelle. Ei mitään kovin sykähdyttävää. Paitsi erilaisena ideana neulotut pääsiäismunat.

Hauskana lisänä lehden nettisivuilta löytyi ohje naapurimaan prinsessa Estellen nuttuun.

Prinsessa Estelle nuttuineen.

Kiinnostavin ompeluohje oli Amy Butlerin laukku. Neuleohjeista voiton vei Fair-saarten kirjoneulesukat.

No comments:

Post a Comment