2012/03/06

Villavaippahousut III

Ohjeena Curly Purly. Ohjeen löysin lopulta etsiskelyn jälkeen myös suomeksi. Vaikka luin molempia ohjeita, englannin- ja suomenkielistä, rinnakkain, tuli silti tehtyä aika moisia mokia. Eniten ehkä ohjeeseen kaipailisin silmukkamääriä lahkeensuihin, tuntuu melkoiselta arpomiselta koittaa päättää niitä.


Ohje: Curly Purly
Koko: NB
Lanka: Novita Puro Aallokko
Menekki: 40g
Puikot: pyöröpuikot 4
Lahkeensuussa 30s

Katsoin siis sujuvasti ohjeesta, että viimeisten kavennusten jälkeen neulontaan vielä yli kymmenen senttimetriä ennen lahkeitten kavennuksia. Lopulta aloin ihmettelemään vauvan pituisia housuja ja päätin tarkistella ohjeista mittoja. Eipä sillä, sileää neuletta on helppo purkaa ja helppo ottaa puikoille. Mutta ehkä ensi kerralla, jos hälytyskellot alkavat soida kovin omituisen näköisistä housuista, kannattaa ohje tarkistaa eikä vain jatkaa hyväuskoisena neulomista.



Kyllä, ne ovat todellakin pienet. 
Vertailuna lasten henkari ja ImseVimsen flanellette.

3 comments:

 1. Hei, mistä löysit Curly Purlyn ohjeen suomeksi? Itse neuloin näitä suosikkipöksyjä aikoinaan Kestovaippainfon kautta löytyvällä ohjeella, mutta nyt kun vuosien jälkeen vinkkaisin työkaverille, linkki ei enää toimikaan. Ihanaa olisit, jos voisit auttaa!

  ReplyDelete
 2. Heippa!

  Suomenkielisen ohjeen löysin Yahoo Groupsien tsi-kestot -ryhmästä. Ryhmä on melko kuollut ollut jo useamman vuoden, mutta tiedostoissa löytyy melkoinen määrä erilaisia kaavoja ja ohjeita kestoihin. Jos ei toimi, tai tuntuu hankalalta, voin laitella ohjetta vaikka sähköpostiin, mutten viitsi julkaista, kun tekijänoikeus sitä ja tätä. :)

  ReplyDelete
 3. Ryhmän osoite on siis http://groups.yahoo.com/neo/groups/tsi-kestot/info, mutta yahoon ryhmien käyttäminen ja niihin liittyminen vaatii yahoolle tilin.

  ReplyDelete