2011/12/29

Lahjapaketteja

Pidän kauniista paketeista. Olen jo vuosia ihaillut japanilaisten paketointityylejä. Etenkin tapaa paketoida lahja paperiin nähden vinoon. Vaihtelua perinteiseen paketointiin. YouTubesta löysin julin0107-nimiseltä käyttäjältä videon, jossa hän paketoi lahjan japanilaiseen tyyliin. Mitään en kielestä ymmärrä, mutta katsottuani videon useaan kertaan pysähdellen ja tehden pari harjoituskertaa paketointitapa alkoi hahmottua.

Video YouTuben sivuilta:
(Klikkaa YouTuben logoa, niin näet isompana.)

Omasta räpellyksestäni en videota tehnyt, mutta muutama kuva lopputuloksesta. Ihaninta paketoinnissa on, että kyseisellä tavalla tarvitsee vain yhden teipin- tai tarranpalan pitämään lahjapaketin kasassa. Huhut myös kertovat, että jollain menetelmällä edes tätä viimeistä teippiä ei tarvita, mutta en ole onnistunut netistä sellaista löytämään.

Paketointimenetelmä sopii vain koville ja kulmikkaille paketeille, villapaidan kääriminen voisi olla jo paljon haastavampaa. Paljonhan Japanissa ilmeisesti myös käytetään kankaita paketoinnissa. Ajatus lahjakäärekankaista on ihana, mutta taitaa ainakin toistaiseksi jäädä Suomessa haaveeksi. Mieluummin ostan sen roskiin menevän lahjapaperin kuin ostan kankaan, joka menee roskiin. Ja miten selittää lahjan saajalle kankaan olevan ihan oikea ja tarkoituksellinen kääre, ei vain ympärille kietaistu vanha huivi paremman puutteessa.

Ensimmäinen yritys. Ohut kirja paketoituna.

Toinen puoli, jolla ei näy yhtään taitosta.

After Eight-laatikko paketoituna.

Toinen kulma.

Yläpuolelta nähtynä.

Paketoinnin iloa!

No comments:

Post a Comment