2011/12/08

Tomaattinen jauheliha-pastavuoka

Olen useita kertoja tehnyt tomaattista pastavuokaa. Helppo ohje ja hyvää tulee takuuvarmasti. Ohjetta taas jälleen etsiessäni tajusin, etten ollut kirjoittanut sitä blogiin ollenkaan.

250g pastaa

Tomaattijauhelihakastike:
400g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tetra tomaattimurskaa
3 tl oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Juustokastike:
2 rkl voita tai juoksevaa margariinia
0,6 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 paprikajauhetta
1,5 dl juustoraastetta

Keitä pasta ja valuta. Lisää hieman öljyä joukkoon ja sekoita, niin pasta ei kuivu niin nopeasti.


Ruskista jauheliha, lisää pilkotut sipulit. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 5min.


Kuumenna rasva. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Ota kattila hetkeksi levyltä ja lisää maito hyvin sekoittaen puuhaarukalla tai vispilällä. Siirrä takaisin levyllä, keitä hiljalleen 5min, loppua kohden kastike kyllä sakeutuu. Mausta suolalla ja paprikajauheella ja lisää juustoraaste.


Voitele uunivuoka. Laita pasta ja jauhelihakastike kerroksittain vuokaan. Kaada päälle juustokastike. Juustokastikkeesta suurin osa jää pinnalle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Pasta ja jauhelihakastike ennen juustokastiketta.


Suoraan uunista, pinta kauniisti ruskistunut.

Valmiina syömään. Kurkku kuvausrekvisiittaa.

On tehnyt joka kerta kauppansa. Hyvää ruokahalua!


No comments:

Post a Comment