250g pastaa
Tomaattijauhelihakastike:
400g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tetra tomaattimurskaa
3 tl oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Juustokastike:
2 rkl voita tai juoksevaa margariinia
0,6 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 paprikajauhetta
1,5 dl juustoraastetta
Keitä pasta ja valuta. Lisää hieman öljyä joukkoon ja sekoita, niin pasta ei kuivu niin nopeasti.
Ruskista jauheliha, lisää pilkotut sipulit. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 5min.
Kuumenna rasva. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Ota kattila hetkeksi levyltä ja lisää maito hyvin sekoittaen puuhaarukalla tai vispilällä. Siirrä takaisin levyllä, keitä hiljalleen 5min, loppua kohden kastike kyllä sakeutuu. Mausta suolalla ja paprikajauheella ja lisää juustoraaste.
Voitele uunivuoka. Laita pasta ja jauhelihakastike kerroksittain vuokaan. Kaada päälle juustokastike. Juustokastikkeesta suurin osa jää pinnalle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Pasta ja jauhelihakastike ennen juustokastiketta.
Suoraan uunista, pinta kauniisti ruskistunut.
Valmiina syömään. Kurkku kuvausrekvisiittaa.
On tehnyt joka kerta kauppansa. Hyvää ruokahalua!
No comments:
Post a Comment