2011/12/10

Seitipihvit ja perunamuusi

Inhoan pääsääntöisesti seitiä. Tästä huolimatta monta kuukautta sitten innostuin jostain uunikalan ohjeesta, ja ostin kaupasta seitipaketin. En ikinä tullut tehneeksi tuota uunikalaa. Seiti seisoi pakasteessa ja tuijotti syyttävästi joka kerta kun otin sen vierestä jauhelihapaketin tai lihasuikaleita. Päätin hankkiutua eroon mokomasta törmätessäni vanhassa RuokaPirkassa (3/2010) seitipihvien ohjeeseen. Mukautin ohjetta hieman, kun en halunnut kaikkia aineita ostaa.

Pilkottu seiti. Iyks.

Ainekset:
400g pakasteseitiä
2 sipulia
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus valkopippuria
ripaus cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua tilliä

Taikinamassa.

Sulata seiti kohmeiseksi ja tee siitä valitsemallasi tavalla hakkelusta. (Veitsen kanssa äheltäessä tulee ikävä monitoimikonetta.) Pilko sipulit ja lisää kalan joukkoon. Lisää kananmunat, kerma, sitruunamehu ja mausteet ja viimeisenä korppujauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile vedellä kostutetuin sormin taikinamassasta pieniä pihvejä ja paista rasvassa paistinpannulla molemmin puolin.

Pihvit paistumassa.

Pihvien pariksi tein perunamuusia. Koska perunamuusi oli tähän astisista onnistunein miehen mielestä, laitan päästä heitetyn ohjeen muistiin.

Valmis muusi.

Ainekset:
6 isoa perunaa
1 tl suolaa
1 dl ruokakermaa
25g voita

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vedet pois ja töki perunoita hajalle. Vatkaa sähkövatkaimella perunat tasaiseksi massaksi, lisää ruokakerma joukkoon kunnes muusi hieman kuohkenee. Lisää voi palasina joukkoon, anna hieman sulaa ja vatkaa sekaisin.

Valmis annos.

Yllättävän onnistuneita pihvejä. Etenkin kun ottaa huomioon, etten todellakaan ole seitin ylin ystävä. Kastiketta pihvit olisivat kaivanneet rinnalleen, kermaviilistä saisi sekoitettua helposti kastikkeen pihveille ja muusille. Pihvit olivat herkkiä murenemaan, kananmunia voisi ehkä laittaa useamman pitämään pihvejä koossa.

No comments:

Post a Comment