2012/02/01

Burda Style 02/2012

Burda Stylen helmikuun numero. Raitoja, Aasiaa, värejä, modernia, äitiysvaatteita, hääjuhlavaatteita ja lasten juhlavaatteita.

Kuvat: BurdaStyle.de

Raidat eivät teemana oikein vakuuttaneet. Merimiesmuoti ei tuollaisena oikein uppoa. Lisäksi vaatteet olivat aika laatikkomaisia. Itse en innostunut alaspäin kapenevista hameista, joihin vyötärö tehtiin vetämällä ne kasaan vyötäröltä vyön avulla.

Aasian inspiroimat vaatteet kolahtivat paljon paremmin. Etenkin musta lyhyt mekko keltaisin kanttauksin oli kivan mallinen. Takkeja oli useampaa pituutta, aasialaiseen tyyliin aika laatikkomaisia.Muista ideoista mahtavin oli ehkä uusi vyölaukku, jossa neutraalista, vaatteen värisestä kankaasta oli ommeltu vyötön kiinnitettävät isot taskut. Vyölaukun paluu, vapiskoon maailma...


Innostuin puseron ja jakun välimuodosta. Kyllä, perusmalli on laatikkomainen. Mutta ohuesta kankaasta tehtynä ja yhdistettynä röyhelöhihoihin ja shaalikaulukseen lopputulos oli mukavan pehmeä ja laskeutuva. Tiedän kyllä näyttäväni todennäköisesti appelsiinilta vastaavassa paidassa, mutta haaveilla voi silti.


Mielenkiintoisin leikkaus oli mekossa, joka koostui erilaisista blokeista. Itse en ehkä lähtisi jokaista blokkia tekemään eri väristä. Sama malli oli käännetty myös istuvaksi hameeksi. Vetoketju oli molemmissa hyvin näkyvissä takana. Myös laatikkomainen vyötetty jakku miellytti silmää. Malli oli pidemmille kaavoitettu, tosin lyhyempi varmaan näyttäisi vastaavassa enemmän muumilta. Vaatteet jotka sopivat mallimitoille.
Äitiysvaatteisiin petyin. Odotin äitiysvaatteilta ehkä muuta kuin telttoja, joihin on jätetty vatsan paikka. Täytyy myöntää, että Suuren Käsityön viime vuosien äitiysvaatteet lyövät Burdan laudalta mennen tullen kokonaisuutena. Takki, pari tunikaa ja mekkoa olivat aika telttamallia, olisin odottanut mielenkiintoisia leikkauksia ja leikittelyä kasvaneella vatsalla. Odotin liikaa. Alaosista sen sijaan pidin. Pidin puolihameesta, jossa väljyyttä oli kerätty sivusaumoihin rypytykseksi, jolloin se toimii myös alkuraskaudessa. Äitiyshousuista plussaa suht isosta vatsapussista.Lasten juhlavaatteet olivat perustavaraa. Pojalle puvun takki ja housut. Tytölle useampi erilainen mekko hiattomana ja hihallisena sekä pari takkia. Pojalle olisi ehkä voinut olla myös paitaan malli, tarjonta tuntui painottuvan tyttöihin. Tosin mielenkiintoisena seikkana tyttöjen juhlavaatteeissa lähes poikkeuksetta on vyötäröleikkaus ylhäällä. Isoja helmoja ja pikkutyttömäisyyttä? Kokoja kaikkiin vaatteisiin löytyi 128-152cm.


Plusmalliston vaatteet olivat hääpukuja ja juhlapukuja häävieraille. Useampi aika yksinkertainen mekko, itse en ehkä välittänyt. Lyhyt ja pidempi takki. Parhaassa mekossa oli leikkaus rinnan alla ja laskos vatsan päällä. Äitiysvaatteissa olisi ehkä voitu huomioida enemmän tämän tyyppisiä vaatteita, vatsalle tilaa laskoksilla. Mekko oli sekä lyhyenä että pidempänä mallina.


Myös seuraavassa lehdessä on häävaatteita ja hääkoristeideoita, tällä kertaa peruskoossa. Ja nyt odottelemaan helmikuun Suurta Käsityötä, en malta odottaa luvattuja vauvan vaatteita.
No comments:

Post a Comment