2012/02/09

Vauvakirjoja

Vuodenvaihteen tienoilla ja sen jälkeen käsityöt kokivat pienen inflaation, kun tartuin pitkästä aikaa kirjoihin ja suorastaan ahmein niitä. Yllättävää kirjoissa oli, ettei ne olleet bookcrossing-kirjoja, vaan lähinnä kirjastosta mukaan tarttuneita.

Tiina Törnström: Vaippailmiö

Törnströmin kirjassa käsiteltiin aloittelijan silmin kattavasti kestovaippoja ja kestovaippailua. Positiivinen kirja, ei turhia saarnaillut (tai sitten olen vain pesettänyt aivoni), vaan kertoi tietoa. Tottakai näkökulma on kestovaippojen puolella, mutta lähtökohtana oli, että yksikin kestovaippa on yksi (tai monta) kertakäyttövaippaa vähemmän. Rättivaipat hakkaa muovivaipat. Vaikkei mies vielä olekaan asiaa myöntänyt.

Belinda Olsson: Raskausjärkytys

Raskausjärkytyksen sain joululahjaksi ystävältäni. Aivan ihana kirja ja vielä ihanampi ajatus! Kirjasta tuli väkisin mieleeni Liza Marklundin Annika Bengtzon. Ehkä ruotsalaisuus ja toimittajan työ. Vilahti kirjassa dekkarin poikastakin.

Minna Kiistala: Minä en sitten muutu
- Odottavan äidin tunnustuksia 

En edes ymmärrä, kuinka tämä kirja tarttui käteeni kirjastossa. Perinteisen video-käsityö-terveys-hyllyjen kiertelyyni on alkanut huolestuttavasti ilmaantua myös vauvoihin ja lapsiin liittyvää kiertelyä. Kirja oliki mahtava, nauroin moneen kertaan ääneen kirjaa lukiessa. Pystyin samaistumaan niin moniin kirjoittajan kokemiin tunteisiin liittyen omaan itseeni tai ympäristön muuttumiseen.

No comments:

Post a Comment