2012/02/02

Sudenpentujen keksit

Vanha resepti Mummo Ankan keittokirjasta. Yksi lapsuuteni lempikeittokirjoista oli nimenomaan Mummo Ankan Unelmaherkut, joissa oli paljon kuvia, helppoja ohjeita ja pieniä tarinoita useimpien ohjeiden kohdalla. Nyt tein Sudenpentujen keksejä tyttöjen peli-iltaan. Alkuperäinen ohje on vain puolikas tekemästäni määrästä, mutta isompi määrä sopii paremmin isolle uunipellille.

Ainekset:
100g taloussuklaata
300g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 rkl appelsiinimehua


Rouhi taloussuklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi vatkaimella, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suklaa keskenään. Lisää seos taikinaan appelsiinimehun kanssa. Sekoita sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Leikkaa pieniksi paloiksi lämpimänä.


Keksit ovat nopeita tehdä, ja aineetkin löytyvät ehkä suklaata lukuunottamatta kaapista valmiina. Kannattaa antaa jäähtyä ennen tarjoamista, ettei suklaa sotke liiaksi. Toimivat myös hyvin pakasteessa vierasvarana.


No comments:

Post a Comment