2012/02/08

Suuri Käsityö 2/2012

Helmikuun Suuri Käsityö, itselläni oli paljon odotuksia. Ja siihen se sitten jäi. Hassua, aina kun odotan lehdeltä jotain, se onkin säkenöivä ja idearikas ja kun mainostuksen perusteella odotan innolla jotain, lopputulos jää hieman valjuksi.

Kuvat: SuuriKasityo.fi

Perusvaatteet eivät tällä kertaa oikein kiinnostaneet. Ehkä vaatteet olivat liian perusvaatteita, niistä puuttui joku jekku. Trikoinen solmumekko olisi kiinnostanut enemmän, jos se olisi istunut mallille paremmin. Rinnan alueen leikkauksien kun pitää olla tasapainossa rintojen kanssa, on niitä tai ei ole.

Uutena sarjana lehdessä oli "Minun mitoillani tehty". Useita vuosia takaperin näitä juttusarjoja oli enemmänkin. Nyt harmiksi tuntui, että kaavoituksessa oltiin vain keskitytty tekemään XL-malleja. Ainakaan itselleni ei tullut selville, mikä kyseisen henkilön erityinen pukeutumisongelma oli. Ilmeisesti vain suuri vaatekoko. Vaatteet eivät ehkä olleet onnistuneimmasta päästä, parempiakin XL-vaatteita olen nähnyt.


Neuleista suuri osa oli tehty paksulla langalla. Perusmalleja, olisin kaivannut koristuksia tai mielenkiintoisia mallineuleita. Lapaskilpailun parhaimmistossa oli kyllä mielenkiintoisia yksilöitä, eniten kiinnostivat vinottaisella ainaoikein-neuleella valmistetut tumput.

Sisustusosio oli melkoisen sokeripainotteinen. Muffissien kuvin koristeltuja ystävänpäiväkortteja, virkattuja kakkuja ja torttuja, muffinssikangasta, lakritsityynyjä... Ei ehkä tänne kuitenkaan, vaikka perso makealle olenkin. Kangaskorut, joita esiteltiin kirjasta "Hurmaavat kangaskorut", olivat sitä vastoin kiehtovan näköisiä.

Ja vauvoihin, niitä ainakin itse odotin! Kannessa luvattiin 20 ideaa vauvalle. Itse en oikein päässyt tuonne asti vauvajuttuja laskemalla, ennenkuin hoksasin, että tähän oli myös laskettu neulottuja leluja. Hieman myös niuhottaisin, mielestäni jos puhutaan vauvoista, mielikuva on pikkuvauvasta ylöspäin.

Ommelluissa vaatteissa oli koot 50-80cm. Turkisliivi, samettihousut, pilottitakki, huppumekko, huppari, lappuhaalari ja makuupussi. Olisin ehkä kaivannut lisää vaateohjeita. Toki etenkin vauvojen perusvaatteisiin on jo vanhoissa numeroissa julkaistu paljon ohjeita, onko toisaalta järkeä julkaista saamat mallit joka vuosi uudelleen. Bodyn kaava tuskin on muuttunut paljoa...

Lisäksi löytyi ohje kestovaippaan ja kankaiseen syöttötuoliin (helppokaava!). Pisteet lehdelle myös pienimuotoisesta kestovaippainformaatiosta/-propagandasta. Kestovaipat olivat yhdenkoon näpsykiinnitteisiä sisävaippoja, joihin siis tarvitsee lisäksi kuorivaipan tai villavaippahousut. Villavaippahousuihin ohje löytyi mm. tammikuun Suuresta Käsityöstä. Kankaasta tehty syöttötuoli muistutti esim. Sack'n Seatin syöttötuolia. Syöttötuoli siis pujotetaan tavallisen tuolin selkänojaan ja kiinnitetään remmeillä. Ihan näppärä esim. matkoille.


Sack'n Seat:n kankainen syöttötuoli.

Lehdestä löytyi myös neuleohjeita. Koot olivat 68-98cm, joten pikkuvauvoille nämä olisivat liian suuria. Palmikkoliivi ja -neuletakki olivat kauniita. Lisäksi lehdestä löytyi neulottuja leluja. Vauvan junasukat olivat myös houkuttelevan näköiset, jos pysyisivät pienelläkin jalassa. Junasukkiin ohjeen löydät vaihtoehtoisesti myös täältä. Lisäksi Suuri Käsityö -lehden internet-sivuilta löytyy ohje vauvan siksak-myssyyn. Vastaavaan olen törmännyt useamman kerran Novitan ohjeissa, olisi kiinnostava tietää, onko kyseessä taas perinneneule, jota jokainen suunnittelija vain väittää omakseen. Pikaisella googletuksella samantyyppinen ohje löytyy myös ainakin Ullan ja Käspaikan sivuilta.


Seuraava numero ei takakannen perusteella kovin mullistavalta näyttänyt. Ehkä voin siis yllättyä iloisesti, hih!

No comments:

Post a Comment