2011/01/05

Fifi alias Lumikide

Revontulihuivin jälkeen rohkaistuin tekemään muitakin pitsihuiveja. Tartuin Fifin ohjeeseen, jota on paljolti mainostettu helpoksi. Helppo se olikin, ja valmista tuli suhteellisen nopeasti. Fifin tein äidilleni joululahjaksi. Nimesin huivini lumikiteeksi sen jäisen sinisen värin ja harsomaisuuden takia. Pörröinen tiivis neulepinta muuttui harsomaisemmaksi huivin pingotuksen jälkeen.

Lumikide.

Lankana oli Novitan Rose Mohair, ja sitä kului alle kolme kerää (50g/kerä). Neuloin koon 7 pyöröpuikoilla. Huivi aloitettiin alanurkasta ja lopetettiin hartialinjalle.

Lähikuva.

 Venytyksen jälkeen huivista tuli yllättävänkin tasainen.

Huivi levitettynä tuolille.

Mukaan askartelin kortin huivin sävyissä.

Lämpöä talven keskelle!

5 comments:

 1. Hieno. Tosi tasaista jälkeä oot saanu aikaan.

  ReplyDelete
 2. Kiitos! :) Tosin se venyttely tasoitti tota huivia aika paljo, teki ihmeitä. Aina ennen pingotusta on olo, että tää nyt on vaan tämmönen, mutta sen jälkeen ihmettelee, että teinkö mä tän tosiaan ite. :D

  ReplyDelete
 3. Mitä olit mieltä tuosta langasta? Aloin tehdä siitä yhtä huivia ja jo ensimmäisen 16 kerroksen jälkeen alan olla tympiintynyt... Lanka ei tule ulos kerästä ja neulotut kerrokset tarttuvat heti lujasti kiinni toisiinsa, jolloin purkaminen on yhtä tuskaa. Ja purkamistahan tämä ainakin aluksi on ;)

  ReplyDelete
 4. Hehe, se yksi Rose Mohairista tehty bolero odottaa purkamista... Sama ongelma havaittu, jos koittaa ottaa langan kerän sisältä, niin se jatkuvasti takkuuntuu ja saa olla selvittämässä. Välillä muodostuu semmosia mohair-villakoiria, että pitää ottaa saksetki käyttöön. Siis semmoisia nukkakasoja langan ympärille.

  Se Revontuli-huivi oli paljon mukavempaa neuloa, vaikka lankana olikin karkeampaa. Aattelin, että seuraavat huivilangat kokeilen ostaa jotain uutta lankaa. Vielä on tosin ainakin yhteen huiviin tota lankaa jäljellä. x)

  ReplyDelete
 5. Onnea vaan siihen purkamiseen!

  Luulen kans, että tää huivi jää ainoaksi Rose Mohair -tekeleeksi, kyllä tästä maailmasta löytyy paljon mukavempiakin lankoja.

  ReplyDelete