2011/01/12

Burda Style 1 / 2011

Burda Stylen tammikuun numero. Kansi kiehtoi heti, tosin kannessa ollut mekko osottautui yksinkertaiseksi paitamekoksi, ja vyö oli vain rekvisiittaa. Harmi, etenkin vyö kiehtoi.


Burdan upeat kuvat tekivät jälleen kerran monesta aiemmin vieroksumasta mallista kiinnostavia. Onko syy sitten malleissa, kuvauksessa vai missä, mutta lehti osaa ainakin myydä vaatteita ja tehdä niistä kiinnostavia. Pussittava mekko, jossa hameosa on kapea, on mitoitettu pitkille, n. 176cm.


Pitkä paita oli tehty kiinnostavasta kankaasta, ikään kuin kangas olisi rähjäytynyt.


Iso ja muhkea neuletakki yhdistettyinä kapeisiin housuihin. Kaunista, ainakin mallin päällä.


Kapeasta kynähameesta oli useampikin versio. Hame oli polvipituinen, mutta siitä oli myös miniversioita.


Paita oli kaunis, niskan taakse kiertyvä kaulus toi siihen mielenkiintoisen yksityiskohdan, ja teki myös paidasta hieman hienomman. Pitkä paita toisen kerran, tällä kertaa olomekkona.


Lehdestä löytyi myös 1940-luvun inspiroimia vaatteita. Itse en välittänyt yläosista niinkään, mutta hameet olivat upeita. Kellohelmainen perushame.


Kynähame uudestaan, sama kuin toimistohame, mutta toisesta kankaasta toteutettuna.


Puolihame, jossa eteen muodostui laskostus.


Ja ihanat plusvaatteet. Yleisilme mallistolla oli jälleen kerran pehmeä ja naisellinen, ei häivääkään "piilottakaa läskini maailmalta", mitä monet suomalaiset suuremmat koot tuntuvat olevan. Pitkä tunika yhdistettynä housuihin, kokonaisuutena kaunis.


Tunikan kanssa malliltaan samantapainen kapea mekko. Pääntie oli kulmikas ja kokonaisuus asiallinen, mutta naisellinen.


Kietaisupusero näytti niin pehmeältä! Toki vaatteeseen vaikuttaa käytetty kangaskin, mutta suloinen pusero suorastaan huusi puoleensa.


Ja mitä muuta? Hellyyttävä leijona! En tiedä, onko muissa kulttuureissa enemmän naamiaisia, mutta Burdan alkuvuoden lehdissä on lähes aina ollut naamiaisasuja lapsille ja aikuisille.


Hauska oli myös mustekala-asu lapsille. Miksei soveltaen voisi käyttää aikuisenkin puvun ideointina.


Tekemisen iloa!!!

No comments:

Post a Comment