2011/01/12

Appelsiinilikööri

Miehille on hyvin vaikea keksiä lahjoja. Itse haluan kuitenkin jouluna ihmisiä muistaa lahjoilla, joten välillä tulee revittyä hiuksia sopivaa lahjaa miettiessä. Vuoden 2010 Kaikkien aikojen joulu -lehdestä löysin ohjeen nopeaan appelsiinilikööriin.


Ainekset:
4 luomuappelsiinia
0,5 litraa kirkasta viinaa, mielellään vodkaa
5 dl appelsiinimehu-vesiseosta
5 dl sokeria

Appelsiinit kuoritaan ja kuoret laitetaan viinaan makua antamaan. Peitetään ja annetaan maustua 24 tuntia.

Kuorituista appelsiineista puristetaan mehu ja siivilöidään se. Vettä lisätään sen verran, että nestettä tulee 5 dl. Lämmitetään sokerin kanssa kattilassa niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen. Jäähdytetään.

Appelsiininkuoret siivilöidään viinasta. Yhdistetään viina ja jäähtynyt appelsiinisokeri-seos ja pullotetaan.


Itse sain valmista likööriä hieman yli litran, riitti litra lasipulloon ja muutamia maistiaisia. Likööri oli paksuhkoa ja hyvin makeaa, useampien likööriä maistaneiden mielestä jopa liian makeaa. Seuraavalla kerralla täytyy ehkä yrittää vähemmällä sokerilla. Appelsiini maistui kuitenkin liköörissä hyvin, oli noin nopeaksi ja helpoksi likööriksi oikein hyvää. Pullotin liköörin lasipulloon ja tein kirjoitin siihen etiketin. Prosentti on toki vain arvio. Myös lahjan saaja piti lahjastaan.

3 comments:

  1. Noin nopeasti valmistetuksi likööriksi oli kyllä hyvää, mutta tosiaan melko makeaa. Tuon ohjeen mukaan sokerin määrää on helppo onneksi muuttaa, jos haluaa =)

    ReplyDelete
  2. Kiitos! :) Ens kerralla täytyy tosiaan vähentää sitä sokerimäärää, appelsiinikin maistuis varmaan sillon paremmin läpi.

    ReplyDelete
  3. Pitääpä testata tätä :)

    ReplyDelete