2011/01/12

Burda Style 12 / 2010

Tilasin englanninkielisen Burda Stylen inspiraatioksi. Menneinä vuosina olen sattumanvaraisesti ostanut Burdan silloin tällöin ja pääsääntöisesti pitänyt vaatteista. Tosin vain ruotsinkielisiä on myynnissä, tilaamalla sain lehden englanninkielisenä.


Aloitin tilauksen viime vuoden joulukuun numerosta, joten se kolahti muutama päivä takaperin postiluukusta yhdessä tammikuun numeron kanssa. Mielenkiintoisia vaatteita löytyi, toki jokaisen mallin kohdalla ei kolahtanut.

Valkoisen harsomaisen puseron kohdalla harmitti, etteivät itselleni käy petite-malliston vaatteet, jotka on mitoitettu n. 160cm pitkille. Harkitsen vakavasti, jos yrittäisin muokata kaavaa, ja tehdä puseron tai mekon mielenkiintoisella leikkauksella.


En tiedä, miksi ihastuin veden vihreään mekkoon. Periaatteessa en pidä pussittavista vaatteista, ja olkapäille keräytyvät kangasrykelmät eivät yleensä innosta, mutta mekko näytti kokonaisuutena jotenkin pehmeältä ja herkältä.


 Epäsymmetrinen mekko, jossa toinen olkapää jää auki, herätti myös kiinnostusta ja huomiota.


Kotelomekko oli perusmallinen, mutta sen parina olleen jakun pyöreät leikkauslinjat olivat kiehtovat. Ja edelleen, en edes pidä 80-luvun isoista olkapäistä ja massiivisesta yläosasta.Söpö pieni hame, jossa yksityiskohtana drapeeraus. Ei ehkä printtikankaasta, mutta jostain ohuemmasta.


Plus-malliston asut olivat ihania. Olen hilkulla, olenko plus-malliston alareunassa, vai ovatko ne liian isoja. Melkein harmitti, että on tullut pienennyttyä, malliston vaatteet olivat juhlavia ja huokuivat pehmeää glamouria. Ainakin Burdalla on osattu ottaa huomioon, etteivät suuremmat koot halua säkkejä, vaan vaatteita. Seuraava mekko oli mielestäni ihana, vaikkei ehkä niin juhlava. En tiedä, onko syy kuvassa vai missä, mutta löysä mekko valui ihanasti mallin päällä.


Juhlamekko löytyi samalla kaavalla sekä pitkänä että puolipituisena. Periaatteessa malli on kohtuullisen yksinkertainen, mutta laskeutuvat kankaat, ja yläosan rypytys tekevät pehmeän vaikutelman pukuihin.Toteutusta pitää katsella, kädet syyhyäisivät nyt tekemään vaatteita ja ostamaan kankaita, mutta järki ja tili sanovat muuta...


No comments:

Post a Comment