2009/07/01

Kukkia ja vieraita

Ostin tänään viimein kolmanteen parvekelaatikkoon kukkia. Petunioita ja orvokkeja. Koitin valita kasveja, mitkä näyttäisivät pystyssä pysyviltä ja joissa olisi nuppuja. En sitten tiedä, millaisia kukkia kannattaisi viherpeukalon näkökulmasta valita. Lisäksi tuliaisena joku oudompi kukka, pitäisi keksiä sille paikka. Tosin nyt on isompi ruukkukin käytössä. Ajattelin kokeilla, jos ruiskaunokit ehtisivät vielä nyt kylvettynä kukkia. Hidas mikä hidas, ehkä ensi vuonna osaisi olla hieman aiemmin liikkeellä. Pari muovista amppeliakin on nyt. En osaa ratkaista, ostaisinko viimeisiä kukkia niihin, vai jättäisinkö odottamaan kasvavia amppelitomaatteja.

Tänään kävi siis vieraitakin, ja hoidossa ollut kissa lähti heidän mukaansa. Tuntuu orvolta, kun asunnossa ei enää tassuttelekaan kukaan pieni ja huomionkipeä. Saati sitten yöllä, kun kukaan ei enää painaudukaan lämpimänä vasten jalkoja. Mietin todella välillä, jos hankkisin kissan seurakseni. Toisaalta välillä matkustan sen verran, että voisi olla hankalaa. Toisaalta pennusta asti totutettuna ei olisi varmaan eläimellekään mikään ongelma.

Kesäistä ruokaa, tein uusia perunoita perinteisellä sipuli-maito-kastikkeella. Lisäksi tomaattimarinoituja kirjolohikappaleita paistettuina, italiansalaattia, kasviksia, ruisleipää ja juustoja. Jälkiruuaksi hillarahkaa. En tiedä, oliko rahka välttämättä kuinka hyvä ruoka kalliimman hintaluokan marjoille. Nuo hillat ovat vain useita vuosia jo pyörineet pakastimessa, kun en ole raaskinut syödä tai muuten käyttää, pilaantuvat kohta turhaan. En oikein edes keksi, mitä niistä tekisi, ovat kuitenkin kovia hampaissa. Ihan hyviä syödä sellaisenaankin, mutta taas sydän huutaa, ettei niin kalliita saa syödä kuin leipää. Toisaalta ovat itsepoimittuja, enpä ole mitään maksanut, mutta kaupasta ostettuna maksaisivat kuitenkin.

Parvekekalusteet ovat kotiutuneet viimein! Päädyin lopulta erään ruotsalaisen halpahuonekaluketjun kahteen tuoliin ja pöytään. Olisin tosin toivonut vielä sohvaa, mutta ne olivat jo ehtineet loppua. Ideana kaikissa siis on, että ne ovat taitettavia, joten saan ne talvea varten kellariin tai kaappiin säilöön. Kaikista mukavampia eivät ehkä ole, mutta hintaansa nähden kohtuullisen näköisiä ja toimivia.

Muuten päivä meni lukiessa. Ihanaa uppoutua hyvään kirjaan. Tänään lähti myös eteenpäin yksi bc-vaihdon kirja, Nancy Thayerin Oikeus ja omatunto.

Seuraavaksi varmaan on edessä viimeiset istutukset parvekkeella ja sen jälkeen siivous ja järjestely. Sitten voikin siirtää ruokailun hyvillä mielillä ulos ja antaa ompelukoneen valloittaa keittiönpöydän. Hame ja tyynyt odottavat ompelijaansa edelleen.

No comments:

Post a Comment