2011/08/02

Helppo mansikkatorttu

Suurinpiirtein vuosi sitten tein ilman uunia valmistuvan mansikkatortun Pirkan reseptillä. Muutama viikko takaperin parhaimpaan mansikka-aikaan tein lähes saman tortun, mutta tällä kertaa muokkasin torttua hieman, sopi omaan makuun enemmän ja ohje yksinkertaistui. Margariinia lisäsin pohjaan, jolloin pohjasta tuli pehmeämpi ja se leikkautui paremmin.


Pohja:
3/4 pakettia, ~260g tummia täytekeksejä
(esim. Domino, Pirkan Daniela, Rainbow:llakin omansa)
100g margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
tilkka vettä (2-3 rkl)
3dl vispikermaa
250g rahkaa
1dl sokeria
3tl vaniljasokeria

Päälle:
1 rasia mansikoita puolitettuina

Sulata margariini ja anna jäähtyä hetki. Laita keksit pienissä erissä monitoimikoneeseen ja muussaa kokonaan. Keksit voi myös murskata muovipussissa kaulimella, mutta täytteen takia homma on melko sottaista. Eli kannattaa hommata monitoimikone tai vierailla sellaisen omistavan tuttavan luona. Lisää margariini ja sekoita sekaisin. Vuoraa irroitettavan kakkuvuoan pohja leivinpaperilal ja kiinnitä hyvin. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Laita liivatelehdet pehmenemään veteen 10 minuutiksi. Vispaa kermaa löysähköksi vaahdoksi. Ota tilkkanen kiehuvaa vettä, kuivaa pehmeät liivatelehdet, ja liuota vesitilkkaan. Sekoita liivateseos vispatun kerman joukkoon. Sekoita mukaan rahka ja sokerit. Levitä pohjan päälle, tasoita, ja laita jääkaappiin useammaksi tunniksi kylmenemään. Tämän jälkeen viipaloi mansikoita tortun päälle ja asettele haluamallasi tavalla.


Olin tyytyväinen torttuun, tyytyväisempi kuin viime kesäiseen. Pohja onnistui paremmin, toki asiassa auttoi myös monitoimikone, mitä en aiemmin käyttänyt. Torttu leikkaantui hyvin ja maistui hyvältä. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään lisäksi sitruunaa tuomaan hieman kirpeyttä. Olen myös kokeillut tehdä pohjan ja täytteen tällä ohjeella, ja hieman ennen tarjolle laittamista lisännyt pakastemustikoita päälle. Hyvää!


Herkullisia hetkiä tuoreitten marjojen ja leipomusten parissa!

No comments:

Post a Comment