2011/08/28

Leopardimekko nauhoilla

Vaatekaapista ei jälleen kerran löytynyt mitään päälle laitettavaa valmistujaisjuhliin. Hätäpäissäni kiersin Eurokankaan, ja löysin ihanan kullalle läikehtivän leopardikankaan. Löysin myös Burdan kaavoista lyhyen mekon kaavan nro 7352, jossa lyhyeen mekkoon oli yhdistetty eri tavoin solmittavat sifonkinauhat. Eli käytännössä olkaimettomaan bikiniyläosaan yhdistettiin kevyesti levenevä hameosa ja rinnan alle rypytettiin sifonkikappaleet.


Tosin ohje oli tehty trikoolle, ja oma kankaani ei trikoota ollut nähnykään. Tosin kankaassa oli elastaania, joten ajattelin sen edes auttavan asiaa. Leopardikangasta ostin turhankin reippaasti, kun katsoin kapeamman kankaan menekin. Lisäksi ostin suklaan ruskeaa sifonkia ja 40cm piilovetoketjun.

Piirsin kaavat ja aloin hieman ihmettelemään. Yläosan etukappale näytti tulevan väärinpäin. Annoin asian olla, ja leikkasin kankaan. Sovitellessani yläosaa päälleni ihmettelin edelleen etukappaleen mallia, alaosan pituus oli suurempi kuin yläosan pituus, vaikka omasta mielestäni se olisi pitänyt olla pikemminkin toisin päin. Mekko oli kuitenkin sen verran yksinkertaisen mallinen, että kaavojen muuttaminen olisi ajan puutteessa mennyt turhaksi pähkäilyksi, joten ompelin mekon loppuun ohjeiden mukaan. Sifonkihuivit päärmäsin taittamalla reunan ja ompelemalla noin sentin päähän kapean siksakin. Tämän jälkeen leikkasin ylimääräisen reunan pois.


Lopputulokseen en aivan tyytyväinen ollut. Lähemmällä tarkastelulla mekosta huomaa, että se on hutaistu kiiressä. Yläosa ei myöskään istu ja tuppaa yläreunan kuminauhasta huolimatta valumaan alaspäin, koska kappale ei anna riittävästi muotoa rinnalle. Varmaan johtuu eniten kangasvalinnasta, olisi pitänyt harkita enemmän. Trikoo joustaisi ilman muotoakin. Toisaalta trikoo olisi helposti tehnyt mekosta rantamekon oloisen. Helmahuolittelut olisivat voineet olla myös kauniimmat.

Useampi juhlija kuitenkin piti mekkoa nättinä, joten meni sillä ainakin yhdet juhlat. Ja leopardikangasta on jäljellä vielä, pitää vain keksiä, mitä siitä tekisi.

No comments:

Post a Comment