2011/08/29

Helppo omenapiirakka

Mies sai idean kinuta omenapiirakkaa, koska ei pitkään aikaan ole sitä saanut. Vieraitakin oli tulossa illaksi, joten päätin kokeilla miten yksi nopeista lempipiirakkapohjistani soveltuu omenapiirakan kanssa käytettäväksi.

Pohja:
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tlk kermaviiliä
150g margariinia sulatettuna

Päälle:
2-3 hapanta omenaa
kanelia
fariinisokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kermaviili ja hieman jäähtynyt margariini. Levitä voideltuun vuokaan tasaisesti. Kuori omenat ja lohko ne ohuiksi lohkoiksi. Ripottele päälle oman maun mukaan kanelia ja fariinisokeria. Paista 200 asteessa 30min.


Piirakasta tuli hyvää, omenat jäivät tosin hieman raaoiksi. Toisaalta pohja olisi voinut olla ohuempi ja omenaa enemmän. Kannattaa siis tehdä piirakka laakeaan piirakkavuokaan. Itse käytin piirakkaan makeita omenia, joita jääkaapissa oli, mutta ilmeisesti happamat omenat, kuten Granny Smith, sopivat paremmin. Mummolta kyselin lisää vinkkejä omenoitten kypsyttämiseen: kannattaa peittää piirakka uunista otettaessa lautasella, foliolla, tms., jolloin omenat jatkavat kypsymistään piirakan lämmössä, mutta itse taikina ei enää kovetu. Omenalohkot voi myös voidella sulan/juoksevan margariinin ja sokerin seoksella ennen uuniin laittaessa.

Ilmeisesti pitää kokeilla omenapiirakan tekoa uudemman kerran, ja vaikka leipoa pakasteeseen vierasvaraksi. Hyvää kuitenkin nytkin tuli. Lämmin omenapiirakka vaniljajäätelöllä, nam!

No comments:

Post a Comment