2011/06/26

Vadelmapalat

Jotain makeaa piti tehdä tuttavan syntymäpäiväkahville mukana viemisiksi. Päädyin yhdistelemään RuokaPirkan (05/2011) ja Cookie-kirjan reseptejä ja soveltamaan lopputulosta oman kaapin sisällön mukaan. Lopputulos oli aika makea, mutta toimi silti. Yhdestä satsista tuli 32 kappaletta vadelmapaloja.

Valmiita vadelmapaloja.

Alunen:
200g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa

Täyte:
400g pakastevadelmia
3 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl vaniljasokeria

Päällinen:
50g margariinia
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa margariinia

Paloja oli kätevä pakata isoihin karkki-
rasioihin, leivinpaperia vain kerrosten väliin.

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeria, lisää muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita seos muuhun taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet kattilassa ja lämmitä, kunnes seos alkaa saeta. Perunajauhot kannattaa lisätä siivilän läpi, ja sekoittaa koko ajan. Ellet sitten halua tehdä kuten allekirjoittanut ja poimia valmiista täytteestä perunajauhoklimppejä pois. Levitä täyte paistuneen alusen pinnalle.

Päällistä varten vaahdota margariini ja sokeri, lisää joukkoon vehnäjauhot. Rakenne on aika murumainen. Ripottele täytteen päälle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Koristelua varten sekoita aineet keskenään ja pursota raidoiksi lämpimän levyn päälle. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa neliöiksi.

Leipomukset jäähtymässä pakkaamista varten.

 Ja sitten syömään...

Herkuttelun iloa!

2 comments:

  1. Todella herkullisen näköisiä. Itselle tuli heti mieleen tomusokerikuorrutteen korvaaminen valkosuklaalla, vois sopia vadelman kanssa hyvinkin :)

    ReplyDelete
  2. Mikä ettei vois kokeilla. Nyt halusin vaan tehä leivonnaisen ilman suklaata, sitä on ollu viime aikoina vähä turhan monessa leipomuksessa. :D Tuoki kuorrute pysy ihmeen hyvin kasassa, ja kovettu nätisti.

    ReplyDelete