2011/06/04

Suuri Käsityö 5-6 / 2011

Touko-kesäkuun lehti oli kokonaisuutena iloinen yllätys, lehdestä löytyi perusvaatteita kesäksi pienin ideoin.Kaiken kaikkiaan paljon toteuttamiskelpoisia käsitöitä.

Kuvat: Suuri Käsityö

Neuleissa löytyi helppoa pitsipintaa, verkkoneuleita ja yksinkertaisempia neulepuseroita. Lapsille löytyi 98-128 cm kokoisille vaateita topeista huppareihin. Vauvaneuleitakin löytyi hempeissä väreissä. Virkattu tähtiliina näytti ihanalta: siihen oli yhdistetty valkoista ja hopeaa. Ehkä houkuttelevimmat ohjeet olivat neulotut nalle, koira ja pupu. Ne oli neulottu pehmeän näköisestä pörrölangasta ja näyttivät suloisilta.


Yksi mielenkiintoisimmista vaatteista oli Tiia Vanhatapion suunnittelema Bunny-mekko. Mielenkiintoisen mekosta teki halpa materiaali ja suora malli. Mallista huolimatta vaatteeseen oli saatu jotain muotoa. Oma mielipiteeni on ehkä silti hieman jakautunut, en tiedä pitäisinkö mekosta vai en. Toisaalta jokin mekossa kiinnostaa, toisaalta jokin ärsyttää. Ainakin antaa ajattelemisen aihetta.


Lehdessä oli myös vaatteita mustavalkoisella origami-teemalla. Ei täyttä origamia, onneksi, mutta pieniä mielenkiintoisia ratkaisuja. Valkoinen paitapusero oli saanut inspiraatiota kasakkatyylisistä takeista, mutta se oli koristeltu satiininauhoin ja röyhelöhihoin. Löysän lyhythihaisen puseron pääntie oli koristeltu tikatuin laskoksin, joissa lehdessä ei vain harmi kyllä ollut kuvaa. Polvipituinen mekko sai lisäkiinnostavuutta mekon etupuolelle tehdyistä laskoksista.

Rantavaatteistakin löytyi innostavia malleja. Pinkeissä capreissa vyötärölaskokset olikin siirretty lantiolle ja muutenkin malli pidetty yksinkertaisena. Pinkki jakku oli niin puseromainen ja kevyen oloinen, että ensivilkaisulla luulin sitä puseroksi. Materiaalina oli trikoo. Helmat ja muut reunat oli huoliteltu rosoisiksi. Jakun parina olleeseen trikoohameeseen löytyi lehdestä kuvitettu helppokaava.


Lyhythihainen raglanmekko toimi rantamekkona, etenkin kuviollisesta trikoosta toteutettuna. Yksinkertainen trikoopaita sai ruusukkeesta ja rosoisesta huolittelustaan lisäilmettä. Hiekan värisestä kankaasta tehty kaarrokehame olisi hyvä vaihtoehto monitoimishortseille.

Pienille neideille lehdestä löytyi pari kesäistä mekkoa. Helppotekoista prinsessaa, joka kestää remuamisen. Tykkään. Myös aivan pienimmille löytyi hellemekko ja vanhanaikaiset rimssupöksyt, jotka suloisesti kurkistavat mekon alta.

Sisustusosiossa oli hempeitä kirjontatöitä, jotka sopivat lahjoiksi erilaisiin juhliin. Tuoliin oli tehty yksinkertainen huppu, johon oli kirjottu köynnöksen muodostama sydän. Aivan ihanan näköinen, en sitten tiedä, miten itseltä onnistuisi. Lahjaideoista löytyi myös sormustyyny hääparille, kirjotut valokuva-albumin kannet vastasyntyneelle ja kirjotut tyynyt muihin merkkipäiviin.

Kesäliite oli paljolti farkkukankaiden ja kierrätyksen inspiroima. Mielenkiintoisimmat ideat olivat poikien housut miesten vanhoista paidoista, eri materiaaleista tehdyt hillopurkkisuojat/-koristeet, paidoista tehdyt pullopussit, paidan hihoista tehdyt sohvatyynykoristeet, napitettavat paneeliverhot, puinen nojatuolikeinu, riippuva amppelitaso usealle kukkaruukulle ja vanhan farkkuhameen muokkaaminen. Liitteessä oli ohjeet myös kaarnalaivaan ja saunavihtaan.

No comments:

Post a Comment