2011/06/28

Suklaapähkinäpalat

Halusin kiittää yhteisestä ajasta pientä joukkoa ihmisiä, päädyin helpoimpaan ja leivoin herkkuja. Päädyin tekemään minttusuklaapaloja ja suklaapähkinäpaloja. Minttusuklaapalojen kanssa tuli hieman kiire, en ehtinyt odottelemaan niiden jäähtymistä, vaan pakkasin niitä lämpiminä päällekkäin. Hyviä tuli, mutta ulkonäkö kärsi palojen kuorrutteen liimautuessa ja rutistuessa leivinpaperia vasten. Suklaapähkinäpaloista sen sijaan tuli oikein mallikkaita, vaikka tein niitä ensimmäistä kertaa. Ohje vanhasta keittokirjastani, hieman sovellettuna omaan makuun ja kaapin sisältöön. Mikä parasta, uunia ei tarvita!

Ainekset, n. 20 kpl:
5 dl murskattuja digestive-keksejä
3,75 dl tomusokeria
2,5 dl suklaapähkinälevitettä
1,25 dl juoksevaa margariinia
1,25 dl rouhittuja, suolattuja maapähkinöitä
200g tummaa sveitsinsuklaata

Jäähtynyt taideteos ennen paloittelua.

Sekoita keksimurskan joukkoon tomusokeri, lisää joukkoon suklaapähkinälevite ja juokseva margariini. Sekoita hyvin sekaisin ja lisää joukkoon rouhitut suolapähkinät. Levitä leivinpaperia pieneen vuokaan, levitä taikinaseos päälle. Sulata suklaa mikrossa (tai pienessä kattilassa tai vesihauteessa) n. 15-20s pätkissä. Levitä sula suklaa taikinan päälle. Anna jäähtyä rauhassa ennen paloittelua.

Pakkaustohinoita. Kestivät kuljetuksen hyvin.

Palaset leikkautuivat kauniin terävästi.

Helppoja ja nopeita tehdä, ja saivat kehuja paljon. Suolatut pähkinät antavat makua ja muuten maistuu suklaalta. Hillitsin itseni ja söin vain 1,5 palaa, mieli olisi tehnyt enemmänkin!

No comments:

Post a Comment