2011/07/20

Suuri Käsityö 7 / 2011

Vihdoin sain heinäkuun Suuren Käsityön käsiini. Neuleista iski silmään punainen kolmiopitsihuivi, jonka mallikerta ei vaikuttanut kovin hankalalta. Pidin myös niukasta, pitkähihaisesta ja yksinkertaisesta villatakista. Pitsiboleroita ja lyhyitä ja pidempiä neulejakkuja roikkuvilla liehukekauluksilla löytyi. Miehelle oli tarjolla pari peruspaitaa joustinneuleella. Etenkin osassa naisten neuleita löytyi yllättävän paljon kokoja.

Kuvat: SuuriKäsityö.fi

Ompeluksissa pidin Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelemasta A-linjaisesta mekosta. Mekossa oli kaksi sifonkikerrosta vuoren lisäksi, ja malli oli tosiaan hyvin A-linjainen, helma varmasti lähellä täyskelloa. Samalta suunnittelijalta oli myös kapeat housut, tunika ja vyöllä kiinnitettävä takki, mutta nämä menivät omaan makuuni turhan yksinkertaisiksi. Lehdessä oli myös kilpailu, jossa saattoi voittaa suunnitelijan piirrokset omikseen.


Puutarhatöihin oli tarjolla haalarit. Enemmän pidin lierihatusta ja essusta. Idea laittaa essu ämpärin ympärille oli loistava, voisin soveltaa tekemällä essuja kukkaruukuille ja piilottaa kaiken epämääräisen sälän essujen taskuihin. Oksasakset ja vastaavat kun eivät nyt varsinaisesti kaunista parveketta...


Ompelutöistä löytyi myös pari nopeaa mekkoa, mutta ne eivät herättäneet innostusta, vähän turhan laatikkomaisia omaan makuun. Sitä vastoin tykkäsin herttaisesta puhvihihaisesta puserosta ja shaalikauluksisesta trikoomekosta. Trikoomekossa kaulus ulottui vyötärökaitaleelle, joka näytti kivalta. Voisi melkein mennä pian tehtävin pinoon. Kaavat löytyivät myös shortseihin, liiviin, reisitaskuhousuihin ja farkkutakkiin. Melkein nostalgista. Tytöille oli mekkoa, hametta, housuja, toppia, puseroa. Kaikissa jotain pientä extraa.


Nuoren suunnittelijan asusta pidin. Kokonaisuus oli tyttömäinen. Taskuista en ole aivan varma, toisaalta tasapainottavat puhvihihoja ja tuovat sitä jotain asuun. Punaiset korkkarit vielä, niin asu oli mahtava, 50-luvun kotiäiti jyrää!


Pyörän tarakkalaukku ja satulapehmuste/suoja pääsevät varmaan tehtävien listalle. Myös mummotyylin keittiötekstiilit olivat kauniita, parhain vinkki oli käyttää kuvioituja nauhoja suuremmissa kirjonnoissa.

En tiedä, ovatko vaatimukseni tippuneet, vai onko Suuren Käsityön tarjonta alkanut parantua. Nykyisin löydän taas jokaisesta lehdestä jotain toteuttamisen arvoista. Kohta voisi harkita jo tilaamista.

No comments:

Post a Comment