Valmiita vadelmapaloja.
Alunen:
200g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa
Täyte:
400g pakastevadelmia
3 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
Päällinen:
50g margariinia
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Kuorrute:
3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa margariinia
Paloja oli kätevä pakata isoihin karkki-
rasioihin, leivinpaperia vain kerrosten väliin.
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeria, lisää muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita seos muuhun taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Sekoita täytteen aineet kattilassa ja lämmitä, kunnes seos alkaa saeta. Perunajauhot kannattaa lisätä siivilän läpi, ja sekoittaa koko ajan. Ellet sitten halua tehdä kuten allekirjoittanut ja poimia valmiista täytteestä perunajauhoklimppejä pois. Levitä täyte paistuneen alusen pinnalle.
Päällistä varten vaahdota margariini ja sokeri, lisää joukkoon vehnäjauhot. Rakenne on aika murumainen. Ripottele täytteen päälle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Koristelua varten sekoita aineet keskenään ja pursota raidoiksi lämpimän levyn päälle. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa neliöiksi.
Leipomukset jäähtymässä pakkaamista varten.
Ja sitten syömään...
Herkuttelun iloa!
Todella herkullisen näköisiä. Itselle tuli heti mieleen tomusokerikuorrutteen korvaaminen valkosuklaalla, vois sopia vadelman kanssa hyvinkin :)
ReplyDeleteMikä ettei vois kokeilla. Nyt halusin vaan tehä leivonnaisen ilman suklaata, sitä on ollu viime aikoina vähä turhan monessa leipomuksessa. :D Tuoki kuorrute pysy ihmeen hyvin kasassa, ja kovettu nätisti.
ReplyDelete