2011/05/09

Lihapapupata

Lihasuikaleista on välillä vaikea saada kunnollista ruokaa. Tulee siitä ihan hyvää, mutta suikaleita on vaikea saada täydelliseksi. Niinpä päätin kokeilla lihapataa pitkällä haudutusajalla, jos se ratkaisisi ongelman.

Ainekset:
400g porsaan suikaleita
mustapippuriasuolaa
1,5 sipulia
4 valkosipulinkynttä
cayennepippuria
paprikajauhetta
tinjamia
meiramia
oreganoa
1 tlk papuja tomaattikastikkeessa
½ paprikaa

Paista lihasuikaleet ja mausta ne mustapippurilla ja suolalla. Siirrä lihasuikaleet pataan. Silppua ja pilko sipuli ja valkosipuli, lisää joukkoon. Lisää vettä sen verran, että lihasuikaleet peittyvät. Lisää muita mausteita. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä tunti. Lisää pavut joukkoon. Koristele ohuilla paprikasuikaleilla ja tarjoa riisin kanssa.


Padasta tuli yllättävän hyvää. Papuihin ehkä suhtaudun itse hieman nihkeästi, mutta menivät hyvin muun ruuan seassa. Pitkä haudutusaika toimi lihasuikaleihin, niistä tuli mukavan mureita.

No comments:

Post a Comment