2011/04/04

Suuri Käsityö 4 / 2011

Huhtikuun numeron ostin erikseen lyhyen kirjastossa selailun jälkeen. Pari juhlapukua näytti pikaisesti kivalta, joten olin muutaman euron valmis pulittamaan.

Neuleissa oli yllätykseksi pari hauskaa mallia. Neulottu liivi näytti ihanan vilpoiselta ja sopii varmasti hyvin hiattomien mekkojen pariksi. Etenkin, jos käyttää olkaimettomia mekkoja, joita voi myös pitää hameena.

Kuvat: Suuri Käsityö

Toinen neuleihanuus oli turkoosin värinen röyhelöpusero. Malli on aika yksinkertainen, lyhyet hihat ja suora malli, mutta tykästyin pääntietä kiertävään röyhelöön. Myös tytölle neulottu hiaton pitsimekko ja siihen sopiva pitsijakku näyttivät ihanilta.

Ja niihin juhlavaatteisiin. Ehdottomasti suloisin oli valkoinen olkaimeton mekko, joka etuosaan oli laskostettu kolmio. Yläosa oli lyhyt ja tiuka, alaosa laskostettu vyötärölle. Toinen asu oli harmaan topin ja kapean hameen muodostama kokonaisuus. Topissa oli suora malli, jonka jujuna selässä oleva halkio. Hameeseen oli avolaskoksilla saatu hieman vaihtelua perushameesta. Myös yksiolkaiminen juhlatoppi näytti kivalta. Toiselle olkapäälle oli laskostettu kangasta ja topin pariksi oli tehty leveä vyö.
 

Toppi oli helppokaava, joten siihen löytyivät kuvitetut ohjeet. Juhlatopin kaavalla oli myös toteutettu mekko pidentämällä helmaosaa ja jättämällä vyö pois.

Pienille pyöreille naisille löytyi epäsymmetrinen mekko, johon kuului toisen olkavarren peittävä ja hartioita kiertävä neppikiinnitteinen huivi. Myös pienille tytöille suunnatut hupparit ja mekot ihastuttivat.


Lehdessä oli myös muutamia helppoja kierrätysmateriaali-ideoita, tilkuista tehty vyö ja t-paidoista tehty kassi. Vanhoja metallivetoketjuja oli niinikään käytetty pikkulaukun koristeena ja hiuskoristeena käytetty isoa kangasruusuketta. Pientä, suloista ja helposti muunneltavaa.

Sisustuspuoli ei oikein iskenyt, enemmän oli keskitytty kankaisiin kuin malleihin. Napitettava pimennysverho ja koripunostyylillä toteutettu kangaskori ja tyyny olivat parhaita ideoita.

No comments:

Post a Comment