2013/05/12

Vekkuleita taskuvaippoja.

Pitkästä aikaa taas vaippoja. Tutuille tein vauvalahjaksi S-kokoisen taskuvaipan ja taittoimun. Omalle lapselle yksi L-kokoinen taskuvaippa. Vaipat tein Kiedon vaippakaavalla. Ulkopinnan Vekkulit-pul on Myllymuksuilta ja sisäpuolen omenanvihreä coolmax Sampsukalta. Tarrat valkoista applixia.

S-kokoinen taskuvaippaTyöjärjestyksenä ompelin ensin kuminauhakujat taakse vyötärölle molempiin kappaleisiin. Etutarra päällikankaaseen, alle pala fleeceä tukevoittamaan ja estämään vuotoja. Nurjalta puolelta kappaleet yhteen puolen sentin päästä toisistaan, käännän vaipan ja tikkaan etuosan ja takaosan läheltä reunaa. Ompelen jalanteiden kuminauhakujat noin sentin päästä reunasta. Pujotan kuminauhat kujiin ja kiinnitän kuminauhat päistään edestakaisella siksakilla. Ompelen takatarrat pesutarroineen. Tadaa, vaippa on valmis.

L-kokoinen vaippa.En ole vielä keksinyt, mikä tapa olisi kuminauhojen kiinnittämiseen parhain. Kuminauhan päät voi kiinnittää vaipan saumavaroihin sisältä, läpitikata ulkoapäin. Kuminauhat voi myös ommella koko matkalta kiinni saumavaroihin. Itse en ole sitä kokeillut, koska kuminauhan vaihtaminen on silloin hitusen haastavampaa. Toistaiseksi olen eniten tykännyt päiden ulkoapäin tikkauksesta. Toki tällöin puliin tulee muutamia reikiä, mutten ole käytännössä havainnut vaipan vuotavan sen enempää.

No comments:

Post a Comment