2013/05/13

Täytekakku taaperolle

Synttäreitä varten tein täytekakun. Suunnitelmissa oli hienoja koristeluita, mutta ananas oli homehtunut pöydälle ja aika ja energia loppuivat kesken. Kokeilin vaihtaa osan tavallisesta sokerista ruokosokeriksi.


Pohja:
6 munaa
saman verran sokeria
- 1/2 sokeria
- 1/2 ruokosokeria
saman verran jauhoja
- 1-2 tl leivinjauhetta
- 1/3 perunajauhoja
- 2/3 vehnäjauhoja

Kostutus:
appelsiinimehu (tai esim. maito, mehu)

Täytteet:
marjapiltti ja banaanisiivut
mansikkasurvos, mustikat ja kermavaahto

Kuorrutteet ja koristelu
vispi ja pari ripausta vaniljakreemijauhetta
puolitettua viinirypäleitä ja sulaa suklaata

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita varovaisesti sekaisin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 35-40min 200 asteessa alimmalla tasolla.

Anna jäähtyä hetki ja irroita vuoasta. Irtopohjavuoka toimi yllättävän hyvin. Leikkaa 3-4 kerrokseen. Kostuta kerrokset. Lätki täytteet jokaisen kerroksen päälle, (marjapiltti+banaani tai mansikkasurvos+marjakermavaahto) ja laita seuraava kerros taas päälle. Muista kostuttaa myös kansikerros. Levitä päälle vatkattua vispiä, kannattaa aloittaa päällipuolesta ja vastan sitten siirtyä reunuksiin. Koristele viinirypäleillä ja suklaalla.


Kakku onnistui kohtuullisesti. Hieman liian mössöä omaan makuuni, olisin kaivannut vahvempia makuja. Koristeluiden kanssa meinasi tulla hermoromahdus, mutta loppujen lopuksi kakusta tuli nätti. Kynttilä unohtui...

No comments:

Post a Comment