2012/11/02

Kasvispiirakka

Jotain suolaista piti nopeasti taikoa usealle hengelle. Selailin nettiä ja keittokirjoja ja päädyin yhdistelemään useasta ohjeesta ja kokeilemaan onneani. Kannatti, piirakasta tuli hyvänmakuinen.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl maitoa
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
1 sipuli
3 tomaattia
1 paprika
100g fetaa
2 kananmunaa
200g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1,5-2 dl ranskankermaa
meiramia, kirveliä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito ja öljy. Levitä piirakkavuokaan. Paista 225 asteessa 10 minuuttia. Levitä pohjan päälle pilkotut kasvikset ja feta. Sekoita munat, tuorejuusto ja ranskankerma sekä mahdolliset yrttimausteet ja kaada seos piirakan päälle. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.


Piirakka toimi sekä lämpimänä että kylmänä. Ranskankermaa olisi saanut olla hitusen enemmän. Kaiken kaikkiaan helppo ja nopea piirakka. Lihaisampaan versioon voisi lisätä vaikka kinkkukuutioita.

2 comments:

  1. Tätä ohjetta kokeiltiin meillä eilen ja tuli tosiaan mehevä ja hyvänmakuinen!
    Kiitos! :)

    ReplyDelete