Syyskuun Ruokapirkassa oli houkutteleva ohje kuppikakkuihin (09/2012). Ohje oli voittanut kuppikakkukilpailun. Toki ohjetta piti hieman muunnella, kun on vain itse niin käsittämättömän pihi ja laiska. Ja suklaa on hyvää, sitä voi aina laittaa hieman enemmän. Yhdestä ohjeesta tulee noin 30 kappaletta, kun käyttää pieniä muffinssivuokia.
Muffinssipohjat:
150g margariinia pehmeänä
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
200g kermaviiliä
200g mansikka-valkosuklaata rouhittuna, esim. Lidlin valkosuklaa mansikkakrispeillä
100g pakastevadelmia
Kuorrutus:
2,5 dl Flora vispiä
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
250g mustikka-vaniljarahkaa
Vatkaa margariini ja sokeri, lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vuoroin kermaviilin kanssa. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
Jaa taikina muffinssivuokiin, muista olla täyttämättä liian täyteen. Laita jokaisen muffinssin keskelle yksi tai kaksi jäistä vadelmaa. Paista alatasolla 200 asteessa 15min.
Vatkaa vispi ja lisää sekaan vaniljakreemijauhetta. Sekoita varoivaisesti rahkan joukkoon. Pursota jäähtyneiden pohjien päälle.
Kuppikakut olivat mukavan meheviä ja suhteellisen nopeatekoisia. Vadelmat kannattaa muistaa työntää riittävän syvälle, etteivät turhaan kuivahda pinnasta.
Voimasormukseni
5 years ago
No comments:
Post a Comment