2012/11/01

Hiiritaskuvaippa

Aiemmat taskuvaipat alkoivat käydä pieniksi. Tartuin vihdoin toimeen ja suurella työllä ja tuskalla sain aikaiseksi yhden vaipan. Tai no, itse asiassa vaipan teko oli helpompaa kuin kuvittelin.

Tadaa, tsi-vaippa nro 1!

Vaippa on tehty L-kokoisella kaavalla lehdestä Suuri Käsityölehti 02/2010. Painosuositus L-koolle oli 10-15kg ja oma lapsi on nyt noin 9kg, hieman iso siis. Vaippa lehdessä on AIO, jossa on tukikerros ja kiinnitetty taittoimu. Itse tein samalla kaavalla taskuvaipan, eli vaipassa on vain kaksi kangasta. Käytössä näiden väliin sujautetaan jotain imuksi. Taskuvaippojen hyvänä puolena on nopea kuivuminen. Toisaalta coolmaxista ei kovin hyvin tunne, milloin vaippa on märkä.

Materiaalina on hiirikuvioista br-pulia ja mustaa coolmaxia, molemmat Myllymuksuilta. Kuminauha oli jotain omaa vanhaa ja tarra ostettu ruokakaupasta, kun malttamattomana ei voinut odottaa. Etutarran alle laitoin vahvikkeeksi joustofroteeta. Hintaa materiaaleille tuli 6,64e, tähän lisäksi tarrat ja ompelulangat.

Edestä.

Takaa.

Päällä testiajossa.

Mukkelis makkelis.

Vaippaa on testattu nyt useamman kerran käytössä, toimii hyvin. Edes reisien väljyys ei haittaa käyttöä, mutta seuraaviin teet aavistuksen kireämmät reisikuminauhat. Myös kuminauhakujat toteutan eri tavalla jatkossa. Tarrat tosiaan saisivat olla leveämmät, käytössä helposti jäävät repsottamaan. Vaippa on ehkä vielä hieman turhan iso, mutta parempi niin päin, edelliset hädin tuskin mahtuvat kiinni. Takareunaa mietin, laittaisinko kuminauhan jatkossa kujaan, enkä tikkaisi kiinni. Eteen laitan lisätarran, jotta vyötärönympäryksen saa tarvittaessa pienemmälle.

2 comments:

 1. Meilläkin on hiirulaisia vaipoissa, on ihanan pirteä kuosi! :)
  Hienon näköinen vaippuli!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hiirikuosi on kyllä aivan ihana. Luulin, etten välitä oranssista, mutta hiiret saivat toisiin aatoksiin. Varmaan jossain vaiheessa tulee ostettua hiirikangasta lisää, nyt siitä riitti vain yhteen vaippaan.

   Delete