2012/12/04

Liekkivaippoja

Hiirivaipan onnistuttua kohtuuhyvin tein samalla kaavalla (Suuri Käsityölehti 02/2010, AIO-vaippa, L-koko) lisää taskuvaippoja.

 
Materiaalina oli liekkikuvioista pul-kangasta (Kestovaippakauppa). Mustaa coolmaxia, mustaa ja oranssia tarraa (Aplix 38mm) ja 5mm kuminauhaa (Nämä kaikki Sampsukka). Yhden vaipan hinnaksi tuli noin 7,49e, lukuunottamatta ompelulankoja tms. Etutarran alle tuli fleeceä tukikankaaksi.

Vaippa ulkoa.

Vaippa sisältä.

Kuminauhakujat toteutin eri tavalla. Tikkasin etureunan ja takareunan molemmat puolet läheltä reunaa. Seuraavaksi tikkasin jalantiet noin sentin etäisyydeltä reunasta. Jalanteiden kujien ja reunatikkauksien väliin jäi siis helposti hakaneulalla mentävä aukko. Tämän jälkeen pujotin kuminauhat kujiin, ja ompelin ne kiinni edes takaisella siksakilla molemmista päistä. Tein kuminauhoista hieman kireämmät kuin hiirivaipassa.


Mallia muutan seuraavaksi. Kavennan etukappaletta, sivulle suuntautuvat lärpäkkeet ovat turhat. Mietin myös takalärpäkkeiden leikkaamista kulmikkaiksi, koska pyöreiden ahtaiden reunojen tikkaukset eivät oikein onnistuneet. Osassa meiltä löytyviä taskuja takaosan lärpäkkeet ovat eri kangasta, pitänee miettiä, jos siten säästäisi kangasta. Kosteussuojaa sivuilla harvemmin tarvitaan. Toisaalta mietein, jos sivukiinnitteiset vaipat olisivat helpompia pottailun kanssa.


No comments:

Post a Comment