2012/12/17

Haaremihousut

Vaippojen kanssa yks haastavista asioista on ollut löytää sopivia housuja. Monet vauvanvaatteet on mitoitettu lahkeista kapeiksi. Isomman vaipan kanssa monet housut jäävät kinnaamaan istumakorkeudesta ja yläreisistä. Istumakorkeuden jääminen matalaksi aiheuttaa helposti pepun vilkkumista ja alas valumista. Reisistä housujen tulisi olla löysät, jotta istumiset jalat levälleen ja spagaatit onnistuisivat kunnolla.

Salamalla otettu.

Sopiva housukaava on ollut hakusessa. Nyt kokeilin Ottobre 1/2011 Acrobatics-housujen kaavaa. Housuosa leikattiin yhtenä kappaleena. Hieman hassua oli, että resoreille oli omat kaavansa, itse olen tottunut leikkaamaan ne senttien mukaan.

Tasolle levitettynä. 
Oikeasti lahkeet ovat kyllä saman 
mittaiset, asettelijassa vika.

Materiaalina käytin petroolin väristä auto-velouria. Kestovaippakaupasta tilattuna sille tuli hintaa 9,10€. Resori on Sampsukalta, hintaa 2,21€. Näistä materiaaleista riittää vielä jonkinlaiseen paitaan, joten tällä kertaa itse tehden ei kovin hintavaksi tullut. (Toki lisäksi tulevat lankakulut, konekulut, sähkökulut, etc)


Resorit olivat housuissa aika pitkät. Itse pitäisin pidemmistä lahkeista ja lyhyemmistä resoreista. Myös resorin ompelu noin kapeana oli hankalaa. Päädyinkin ompelemaan lahkeet hieman erilaisella ratkaisulla kuin ohjeessa, en halunnu nysvätä ja ommella saumurilla puolta milliä kerrallaan. Kokona oli 80cm ja passasi aivan hyvin. Vyötärö oli ehkä hieman leveähkö.


Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen housuihin. En vähiten siksi, että kangas on mielestäni aivan ihanan väristä. Ihanan syvä petrooli. Harmi, ettei kangasta ole muilla kun autojen kuvilla, autot ovat vähän tylsiä omaan makuun. Käytössä housut toimivat hyvin, eivät kiristä mistään, vaan antavat lapselle vapauden liikkua. Lahkeen resorit pyrkivät hieman valumaan alaspäin, mutta vyötärö pysyy kivasti paikallaan.No comments:

Post a Comment