2013/04/14

Kasvispiirakka (maidoton ja munaton)

Illanistujaisiin tein vegaanista ja lapselle kohtalaisensopivaa kasvispiirakkaa. Ohjetta yhdistelin useammasta lähteestä, en valitettavasti muista tarkemmin.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g sinistä keijua sulatettuna
0,5 dl kaurakermaa

Täyte:
1 paprika
1 sipuli
0,5 purjoa
1 parsakaali
0,5 soijajuustoa raastettuna (Cheezly)
3,5 dl kaurakermaa
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 dl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
cayennepippuria
valkosipulirouhetta
meiramia
tinjamia
0,5 dl kaurakermaa

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon rasva, sekoita sekaisin. Notkista kaurakermalla. Levitä piirakka- tai irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa parsakaali osiin ja höyrytä parsakaalia puolisen tuntia. Pilko paprika, sipuli ja purjo, sekoita sekaisin ja levitä piirakkapohjan päälle. Asettele parsakaalin nuput pinnalle. Levitä juustoraaste kasvisten päälle. Vatkaa kaurakermaan jauhot ja mausteet. Kaada kermaseos piirakan päälle. Halutessasi lisää vielä kermaa piirakan päälle.

Paista piirakkaa 225:ssa n. 35 minuuttia. Lämpötilaa voi laskea paiston puolivälissä.

Suoraan uunista ennen reunuksen irroittamista.

Piirakka onnistui kohtalaisesti. Hyvin ensimmäiseksi yritykseksi. Ehkä kokonaisuus jäi vähän kuivaksi. Vieraat ja lapsi söivät kaikki.

No comments:

Post a Comment