2012/01/06

Suuri Käsityö 01/2012

Pitkästä aikaa tuoreimmasta Suuren Käsityön numerosta löytyi useampi toteuttamiskelpoinen malli. Mukava yllätys viimekuisen joululehden jälkeen, jossa Angry Birdsit olivat syrjäyttäneet tontut. Jouluhihhulin mielestä tämä oli anteeksiantamatonta.

Kuvat: SuuriKasityo.fi

Ritva Fallan suunnittelema talvitakki ei oikein itselle kolahtanut, mutta oli kyllä kaunis. Voisin kuvitella pitäväni, kun täytän sen 60 vuotta ja haluan esiintyä muissakin kuin kulahtaneissa talvitakeissa.

Arjen luksusta, laadukkaita vaatteita, jotka kestävät kulutusta. Sitä ekologisuutta, jota itse arvostan. Onhan vanhojen reikäisten vaatteidenkin tuunaaminen joskus kivaa, mutta kun niitä asiallisiakin vaatteita tarvitsee. Jutussa oli vinkkejä vaatteitten käyttöiän pitkittämiseen. Vaikka asia onkin aika perustietoa, arvostan että lehti tuo ne perustiedotkin esille. Vaatteista pidin röyhelöpaidasta ja kietaisumekosta. Röyhelöpaidassa oli rypytetyt hihansuut ja raglanhihat. Napit oli piilotettu napituslistan taakse, jota molemmin puolin koristivat kangasröyhelöt. Kietaisumekko oli hieman levenevää mallia 3/4-hihoin. Kaula-aukon ympärille oli ommeltu muutama kangasröyhelö.


Lehdessä ollut hääpuku oli pettymys, mekko oli aika yksinkertainen ja prinsessamallinen. Eikä se istunut mallille alkuunkaan. Mutta koristelu- ja krääsäideat olivat ihania ja kauniita. Haluaisin alkaa saman tien suunnittelemaan häitä niitten perusteella.

Jumppavaatteiden joukosta löytyi kivat joogasukat. Ideana ehkä vanha, kantapää ja terä puuttuvat, mutta ihan kiva malli yksinkertaisine palmikkoineen. Jumppapallon päällisiä oli useampikin, en vain tiedä, mitä niillä loppujen lopuksi tekee. Toisaalta jumppamaton kantopussi voisi olla ihan kätevä, pitkään on jo tullut mietittyä, että sellaisenkin voisi tehdä. Löysät puolipituiset joogahousut myös houkuttelivat, eivät ainakaan kiristäisi mistään kohtaa. Perusjumppahousuissa en nyt aivan tiedä, onko fiksua alentaa vyötäröä, jumppahousuissa kun muutenkin tahtoo selkä ja vatsa jäädä paljaaksi. Ja ylimääräisillä kiloilla se ei ole positiivinen asia.

Nuoren suunnittelijan punahilkkamaisesta takista pidin. Tosin ehkä hieman väärin perustein. Takki olisi nimittäin A-linjansa takia mitä suloisin äitiystakki, jos hieman etureunaa pidentäisi! Voi mieli tosin muuttua oman vartalon muuttuessa...

Neulepuolella oli aika paljon perusneulepaitoja laatikkomallilla. Ekolanka-osio oli mielenkiintoinen, muovipusseista virkattu kylppärimatto voisi toimiakin. Lisäksi lehdestä löytyi ohje hahtuvasta neulottuihin villavaippahousuihin.


Sukkakilpailun satoa esiteltiin: omat suosikkini olivat vauvan ylipolven sukat ja hiirisukat. Hiirisukat eivät ehkä korvineen, raajoineen ja häntineen mene kenkiin, mutta aivan ihanat kotisukat! Vauvansukkien lupailtiin pysyvän jalassa, ajattelin kokeilla toimivatko käytännössä.

Noin ylipäätään paljon toteutettavia malleja. Saa nähdä, mitä helmikuun lehti tuo tullessaan, lupaus oli käyttövaatteisiin ja vauvanvaatteisiin, mm. kestovaippaan. Sur rur!

1 comment:

  1. Anonymous1/2/13 19:04

    Kiva kuulla, et hiirisukat lukeutui sun suosikkeihin. :D Hieno blogi sulla muutenkin.
    -Susanna

    ReplyDelete