2012/01/26

Jauhelihakiekot

Tyttöjen iltaa varten tarvitsin pikkusuolaisia tarjottavaksi. Olin joskus aiemmin tehnyt torttutaikinasta kiekkoja, joihin laitoin täytteeksi kinkkua ja paprikaa. Kinkun puutteessa käytin nyt jauhelihaa. Löysin kevätkiekkosten ohjeen Kotikokin sivuilta. Laiskuuksissani ja mukavuudenhalussani soveltelin ohjetta miten sattuu.

Ainekset:
1kg joulutorttutaikinaa
400g jauhelihaa
2 sipulia (tai yksi iso)
2 rkl vehnäjauhoja
125g smetanaa
2rkl tomaattipyrettä
1tl mustaapippuria
1tl paprikaa
1tl suolaa
0,5tl tinjamia
2tl oreganoa
4 valkosipulinkynttä
1 iso paprika pilkottuna
juustoraastetta

Mössö valmista.

Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää jauhot, tomaattipyre, smetana, paprika ja mausteet joukkoon, hauduta 5min. Levitä jauhelihamössö torttutaikinalevyjen päälle, kieritä pitkittäissuunnassa rullaksi ja leikkaa parin sentin paloiksi. Halutessasi voit lisätä kiekkojen päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 15min.

Uuniin menossa.

Kiekot onnistuivat hyvin, ja niitä meni pakkaseenkin. Aivan en torttutaikinasta välittänyt kiekoissa, taikina kohosi turhan paljon. Mutta helppoja, nopeita ja hyviä. Pakastaminenkin onnistuu loistavasti hätävierasvaraksi.

Valmiit kiekot ilman juustoa.

Valmiit kiekot juustolla.

No comments:

Post a Comment