Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
600g happamia omenoita
1 tl kanelia
200g mustaherukoita
250g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin pohjan päälle, ripottele pinnalle kanelia. Paista 200 asteessa alatasolla 10min. Levitä omenoiden päälle mustaherukat. Sekoita maitorahka, kananmunat, maito ja sokerit ja kaada seos marjojen ja omenoiden päälle. Paista alimmalla tasolla 30min. Tarjoa jäähtyneenä.
Valmis piirakka juuri uunista tulleena.
Piirakasta tuli aika kirpeää ja omenat jäivät hieman raaoiksi. Tosin aluksi olin huomaamattani laittamassa melkein 900g omenoita piirakkaan, ennenkuin tajusin katsoa määrän. Ihmettelinkin, mikseivät kaikki omenat mahdu piirakkavuokaan. Itse olisin pitänyt piirakasta enemmän, jos omenat olisivat olleet kypsempiä, en pidä kovin siitä, että joudun pureskelemaan omenapiirakkaa. Myös sokeria olisi saanut olla täytteessä enemmän, ainakin kokonainen desilitra. Toisaalta silloin myös kalorit nousevat.
No comments:
Post a Comment