2011/11/20

Mustaherukkaomenapiirakka

Isänpäivänä vierailin miehen sukulaisten luona, ja tein Pirkkalehdestä piirakan viemiseksi. En aiemmin ollut tehnyt kyseistä piirakkaa, joten melkoista arpomista oli. Sain piirakan uunista vain aavistusta ennen kuin piti jo lähteä matkaan.

Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
600g happamia omenoita
1 tl kanelia
200g mustaherukoita
250g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin pohjan päälle, ripottele pinnalle kanelia. Paista 200 asteessa alatasolla 10min. Levitä omenoiden päälle mustaherukat. Sekoita maitorahka, kananmunat, maito ja sokerit ja kaada seos marjojen ja omenoiden päälle. Paista alimmalla tasolla 30min. Tarjoa jäähtyneenä.

Valmis piirakka juuri uunista tulleena.

Piirakasta tuli aika kirpeää ja omenat jäivät hieman raaoiksi. Tosin aluksi olin huomaamattani laittamassa melkein 900g omenoita piirakkaan, ennenkuin tajusin katsoa määrän. Ihmettelinkin, mikseivät kaikki omenat mahdu piirakkavuokaan. Itse olisin pitänyt piirakasta enemmän, jos omenat olisivat olleet kypsempiä, en pidä kovin siitä, että joudun pureskelemaan omenapiirakkaa. Myös sokeria olisi saanut olla täytteessä enemmän, ainakin kokonainen desilitra. Toisaalta silloin myös kalorit nousevat.

No comments:

Post a Comment