2010/11/18

Revontulihuivi

Jo jokin aika sitten pitkän rupeaman Revontulihuivi tuli valmiiksi. Lähinnä alkuun oli ongelmia langan kanssa, kun onnistuin sotkemaan koko vyyhdin, mutta kesälomamatkalle selvitin sen ja otin huivin koneeseen käsityöksi. Lankana oli siis Evilla Artyarn, vahvuus 8/2, huiviin kului arviolta <200g. Langan ostin alunperin Tinttamarellista.

Huivi levitettynä lattialle.

Itse neulominen oli helppoa, ohje kävi loppujen lopuksi tylsäksi toistaessaan koko ajan samaa. Viimeiset rivit tuntuivat pitkiltä. Myös venyttäminen oli uutta mutta helppoa, laitoin huivin likoamaan yöksi veteen ja seuraavaksi päiväksi neulasin sen sängyn päälle venytykseen. Eron kyllä huomasi, huivista tuntui tulevan paljon pehmeämpi ja sileämpi venyttelyn jälkeen. Todella tyytyväinen lopputulokseen ensimmäiseksi ns. pitsihuiviksi.

Huivi pingotuksessa, neulattuna sängyn ja pyyhkeitten päälle.

Huivin oikean koon suhteuttamista varten. (Pahoittelut pimeää kuvaa.)

Itse olen tyytyväinen huiviin. Se tuoksuu ihanasti villalta ja lämmittää mukavasti kaulalla. Tosin käytössä huivi on venynyt leveyssuuntaan ja menettänyt korkeuttaan. Varmaan uusi venyttely palauttaisi huivin oikeaa muotoa.

Lähikuva.

Nyt ei tarvitse palella talviviimassakaan!

2 comments:

  1. Tämä on hieno! =) Minkä pituinen kaapeli sulla oli puikoissa tätä tehdessä? Ja paljonko tähän meni lankaa? Jos vaikka itsekin innostuisi...

    ReplyDelete
  2. Kiitos! :) Kaapeli oli varmaan 120cm, tosin saatoin sitä vaihdellaki. Puikot 5,5. Lankaa meni alle 200g Evilla Artyarn 8/2 -lankaa, jonka aikanani ostin Tinttamarellista.

    ReplyDelete