2010/08/25

Suklaakaurakeksit

Nopeita, helppoja. Suklaata lukuun ottamatta aineet löytyvät hyvin peruskaapista. Todella nopeita tehdä, itse tein kiireessä, juuri ennen kyläilemää lähtöä. Muutaman minuutin jos raaskii odottaa uunista keksien tultua uunista, niin välttää sulan suklaan kanssa sotkemisen. Annoksesta tulee noin parikymmentä keksiä.

80-100 g tummaa leivontasuklaata
0,5-1 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leiveinjauhetta
hippu suolaa
100g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna

Ota margariini ja kananmuna lämpenemään hyvissä ajoin.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pilko suklaa, sekoita muitten kuivien aineitten kanssa sekaisin. Vaahdota margariini ja fariinisokeri, lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet mukaan lusikalla. Muotoile käsin taikinasta 20-30 cm pituinen pötkylä. Leikkaa pötkylästä noin sentin paksuisia viipaleita. Nosta uunipellille, paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia.

Kuva tulossa.

Herkutteluja!

No comments:

Post a Comment