2010/08/25

Lihapullat

Tein hieman tavallista mehevämmän makuisia lihapullia iltasella pyörähtäneille vieraille. Hyvin kelpasivat. Säilyivät myös jääkaapissa useamman päivän hyvinä.

400g jauhelihaa
1,5-2 dl ruokakermaa
0,75 dl korppujauhoja
ruokaöljyä
2 pientä sipulia
1 tomaatti
1 kananmuna
oreganoa, rakuunaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Sekoitetaan korppujauhot ruokakermaan ja annetaan turvota. Pilkotaan sipulit, kuullotetaan pannulla. Pilkotaan tomaatti. Sekoitetaan kaikki aineet (jauheliha, turvonneet korppujauhot, sipulit, tomaatti, kananmuna, mausteet) keskenään. Kostutetaan kädet vedellä tarvittaessa ja muotoillaan seoksesta lihapullia. Paistetaan uunissa kymmenisen minuuttia.

No comments:

Post a Comment