2014/04/27

Kaalijauhelihapata

Sain taas inspiksen kokeilla tehdä kaalista ruokaa. Kaalihan on halpaa ja ravitsevaa. Itse vain vierastan kaalin makua. Pirkan kautta löytyi kaali-jauhelihapyttipannun resepti, jota hieman soveltelin. Viime aikoina olen ihastunu curryn käyttöön, se tuntuu sopivan ruokaan kuin ruokaan.

Ainekset:
400g jauhelihaa
400g kaalia (puolikas)
2 pienehköä sipulia
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
öljyä
suolaa
mustapippuria
currya
cayennepippuria
valkosipulijauhetta
oreganoa
tinjamia
fetaa halutessa

Paistetaan jauheliha isolla pannulla. Silputaan kaali ja sipulit, lisätään joukkoon. Raastetaan porkkanat, lisätään joukkoon. Annetaan hautua hetki. Pilkotaan kesäkurpitsa ja lisätään joukkoon. Öljyä tarvittaessa, ettei ota pohjaan. Lisätään mausteet ja jätetään hautumaan, voi hautua puolikin tuntia. Halutessa voi ripotella fetaa muruina ruuan päälle.


Oli tosi hyvää, tykkäsin! Eniten ehkä sen takia, että ruoka maistui mahdollisimman vähän siltä vanhalta limaiselta kaalilta. Mietin, että tästä varmaankin voisi soveltaa myös kasvisversion helposti. Curry ja feta, nehän sopivat kaikkiin ruokiin.

No comments:

Post a Comment