2011/09/05

Uunijuusto

Kerätessäni mummolta reseptejä törmäsin uunijuuston ohjeeseen. Helppo ohje vähillä aineilla, oli pakko kokeilla, vaikken muistakaan mummon tätä tehneen.

Ainekset:
3 dl vettä
2 dl maitojauhetta
1 muna
suolaa

Sekoitetaan vesi, maitojauhe ja kananmuna, ripotellaan joukkoon hieman suolaa. Kaadetaan voideltuun vuokaan. Paistetaan 175 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes juustomassa on hyytynyt.


Juusto onnistui kohtuu hyvin, ehkä vähän kuivaksi jäi. Voisi antaa olla vähemmänkin aikaa uunissa. Ja juusto kannattaa syödä heti, parhainta uunista otettuna hillon kera.


Vinkki: Kannattaa lukea ohje hyvin. Luin sujuvasti desilitrat litroina, ja ehdin jo hätääntyä, mistä löydän riittävän ison uunivuoan.

4 comments:

 1. Uunijuustot ovat hyviä! Itse olen joskus tehnyt ihan raejuustosta soseuttamalla ja lisäämällä maitoa ja kananmunaa sekä mausteita. Oli hyvää leivän päällä! :) Ihanaa, kun mummojen vanhat reseptit eivät pääse katoamaan tänä valmisperunamuusien aikakautena!

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkistä, pitää joskus kokeilla raejuustostakin! :) Heh, mummolta on kyllä reseptejä napsittu talteen. Harmi vain, että ne kaikista parhaimmat ovat muotoa "no sillee sopivasti laitat ja sitte teet sillai, että tulee hyvä" :D

  ReplyDelete
 3. Voi, meillä uunijuusto-nimikkeellä valmistui herkku, joka syntyi kun laitettiin ternimaitoa vuokaan ja sellaisenaan uuniin. Kananmunaa ei käytetty, mutta kenties suolaa oli mukana? En ole itse koskaan tehnyt kyseistä apetta, mutta uunissa ternimaito hyytyi ja hillon tai maidon kanssa tuotakin syötiin. Taitaa olla samalla nimellä erilaisia sisältöjä eri osissa Suomea:)

  ReplyDelete
 4. Myös minä olen syönyt tuota, vaikken itse ole tehnytkään. Kyseiseen uunijuustoon, "vasikan tanssiin" kuten mummo sitä versiota nimitti, tuli ternimaitoa ja ternimaidon paksuudesta riippuen joskus tavallista maitoa lisäksi. "Vasikan tanssi" -nimitykseen en ole vielä törmännyt muualla kuin mummolassa, mutta eri puolilla Suomea herkku kyllä tunnetaan. Toki nykyisellään aika harvoin sitä saa, kun ternimaitoa ei enää saa niin helposti.

  ReplyDelete