2011/09/17

Kirjaostoksia

Jokunen viikko takaperin kolahti kirjakerhon alennuslehti postiluukusta. Alennuksesta löytyi vaikka mitä, ehkä kiinnostavimpana Nancy Bushin Pitsihuivit neuloen, jota olen kuolannut jo pitkään. Tarjouksen innostamana klikkailen nettikaupassa ostoskorin täyteen. Tulin kuitenkin järkiini maksuvaiheessa. Ei, en minä nyt tarvitse yhtään useampaa kirjaa, kirjahyllyt pursuavat jo muutenkin ylikuormituksesta.

Kaikki hyvin. Mutta sitten postiluukusta kolahti kirjakaupan alennusmyynnin mainoslehti. Sama kirja, halvempi hinta. En voinut vastustaa kiusausta, lähdin poimimaan kirjan kaupasta oman kotini turvaan. Kirjan mallit ovat perinteisiä virolaisia pitsimalleja, enimmäkseen hyvin ohuita. Huivit ovat kauniita, kädet syyhyävät neulomaan kun kirjan vain näkeekin. Eri asia sitten, mikä huivien käytännöllisyys olisi, juhlavampana huivina toimisivat ehkä parhaiten. Mutta ah, niin kauniita, niin kauniita...

Nancy Bush: Pitsihuivit neuloen

Ovelasti Bushin kirja oli ympäröity muilla käsityökirjoilla. En voinut vastustaa kiusausta, mukaan tarttui myös pari muuta kirjaa. Mukaan eksyi Paula Hammerskogin, Eva Wincentin ja Rikard Westmanin Neulo ja nauti! Kirja sisälsi aika paljon mallineuleita, osa itselleni tuoreita. Joitakin neulemalleja. Kiinnostavimpana osana oli paneuduttu hieman neuleohjeiden muokkaamiseen ja oman mallin kehittämiseen ja kirjoittamiseen.

Paula Hammerskog, Eva Wincent ja 
Rikard Westman: Neulo ja nauti!

Tytti Huhtaniskan ja Milla von Konowin Ihanat lahjat sisälsi puolestaan erilaisia vinkkejä paketointiin käyttäen hyväksi paperia, kartonkia ja kangasta. Kauniita paketteja ja hyviä ideoita. Itse haluisin päästä turhasta lahjapaperin käytöstä eroon. Useimpia lahjapapereita ei voi kierrättää paperinkeräykseen, ja monet ovat niin heikkoja, että menevät kertakäytön jälkeen roskiin. Kankaita tai rasioita käyttämällä ideana olisi, että lahjan saaja voisi antaa jonkun lahjan eteenpäin käyttäen näitä kääreitä. Tosin usein olen törmännyt siihen, että myös kääre säästetään.


Tytti Huhtaniska ja Milla von Konow: Ihanat lahjat

Neljäs kirja oli Annie Obaachanin Virkkaa amigurumi! Kirja sisälsi selkeät, isot ohjeet 25 eläinmaskottiin. Söpöjä olivat kyllä, mutta itse ajattelin kirjan enemmän joululahjaksi kuin toteuttaa itse ohjeita.

Annie Obaachan: Virkkaa amigurumi!

Kohta varmaan olisi syytä alkaa tekemäänkin jotain, eikä vain ostella materiaaleja ja kirjoja ja keräillä ohjeita... Kaapit täyttyvät huolestuttavaa vauhtia.

2 comments:

  1. Mä muuten katselin myös tota Virkkaa amigurumi -kirjaa, mutta en sitten kuitenkaan raaskinut ostaa =D

    ReplyDelete
  2. Hupsista, painovirhepaholainen oli päässy tuonne. Oon nyt ainakin kolmesti onnistunu kirjottaa sanan amigurumi päin honkia.

    Ajattelin, jos toteuttaisi yhden noista maskoteista, ja antaisi joululahjaksi kirjan mukana. Tiedän kuitenkin todennäköisen lahjan saajan pitävän virkkaamisesta. Itse en taas ole vielä toistaiseksi oikein innostunut. Omat virkkaustyöt kun ovat jääneet lähinnä pölyrätteihin ja kukkahuiviin...

    ReplyDelete