2014/04/28

Banoffee

Käytin pohjana Pirkan ohjetta, mutta menin sieltä mistä aita on matalin ja vaihdoin kinuskin keittelyn tölkkikinuskiin. Kondensoitua maitoa myydään kaupoissa säilyketölkeissä sellaisenaan tai nykyään myös karamellisoituna eli valmiiksi kinuskiksi keitettynä. Kondensoidun maidon voi toki myös itse keittää kinuskiksi, Kinuskikissalta löytyy ohjeet siihen. Varmaan muutakin kinuskia voi käyttää.

Ainekset

Pohja:
0,5 pkt eli 200g digestivekeksejä
100g juoksevaa rasvaseosta tai sulatettua voita

Täyte:
1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
3 banaania
1 rkl sitruunamehua
1 tlk eli 2 dl vispikermaa
1 tlk eli 200g turkkilaista jogurttia tai rahkaa
ripaus tummaa kaakaojauhetta

Hienonna keksit monitoimikoneessa (tai perunanuijan ja leipämoottorin avulla). Lisää (sulatettu) rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jähmettymään jääkaappiin.

Levitä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle. Kinuski levittyy paremmin, jos keksiseos on jo ehtinyt hieman jähmettyä.

Viipaloi baanaanit ja valuta niille sitruunamehua. Vaahdota kerma ja sekoita kerman joukkoon jogurtti. Levitä banaanit vuokaan kinuskin päälle ja banaanien päälle kerma-jogurttiseos. Koristele kaakaojauheella.


Kuva vähän huono, mutta maku sitäkin parempi. Makeaa, kinuskia, banaania ja kermaa. Nam. Kiva ohje siitä, että useimpia aineita joko on helppo pitää varastossa tai niitä on kotona muuten jatkuvasti ja valmista tulee nopeaan.

No comments:

Post a Comment