2010/03/14

Ruokaa ja leivontaa

Tein viikonloppuna hunajabroileripiirakkaa ja keltaista pashatorttua (Pirkan ruokalehti 3) sekä toska-appelsiinipullia (Pirkan ruokalehti 2).

Broileripiirakan teko oli yllättävän helppoa, rasvainen taikinaosa kauliutui yllättävän hyvin, eikä tarttunut kiinni. Itse täytteen tekeminen oli vain aineksien mättämistä sekaisin. Osa piirakasta meni pakasteeseen, osa jäi syötäväksi. Piirakka oli hyvänmakuista, ehkä hieman erilaista, mihin itse on tottunut, oma mausteitten käyttö kun ollut enemmän suola-pippuri -linjaa. Koemaistajalta tuli tosin kommenttia, että piirakka maistui homeiselta. Kaikki eivät kurkumasta välitä.

Broileripiirakka vielä pellillä.


Pashatortun kanssa sai olla jatkuvasti pesemässä vatkainta. Koska itselläni ei ole sauvasekoitinta, yritin muussata persikat tavallisella vatkaimella. Mikä ei onnistunut kovin hyvin. Vatkain roiskutti persikkaa joka puolelle keittiötä ja allekirjoittaneen päälle. Helpommalla olisi päässyt varmaan tekemällä kuorrutteen piltistä tms. Maultaan ja rakenteeltaan piirakka onnistui muuten hyvin. Ei ollut liian makea eikä liian hapan, vaan juuri sopiva. Sitruunarahka sopi ohjeeseen hyvin.


Pashatorttu vielä vuoassa.

Palanen lautasella.



Appelsiinitoskapullien teko oli hieman säätämistä. Osittain oli hieman kiire ja menin sieltä mistä aita oli matalin, mikä kyllä näkyi lopputuloksessa. Pullataikina onnistui hyvin ja kohosi näppärästi, marmeladin levitys oli helppoa samoin kuin rullaus. Mutta en ollut tajunnut hommata isompia muffinssivuokia, omani olivat turhan pieniä. Lisäksi ajan säästämiseksi kasasin pullat yhdelle pellille yhtä aikaa, jolloin ne puristuivat toisiaan vasten ja saivat kulmikkaan muodon. Mantelikuorrutusta oli hieman liikaa, puolet olisi melkein riittänyt. Nyt suuri osa kuorrutuksesta valui pullien päältä pellille. Hyvänmakuisia pullat kyllä olivat.

Appelsiinitoskapulla.


Kaiken kaikkiaan kokeilut onnistuivat hyvin. Tortun ja pullien maku oli onnistunyt, broileripiirakka vaatii totuttelua. Pashatortun ohje oli sellaisenaan toimiva, pullien kuorrutusta pitää säätää hieman.